Britu policija: Berezovska nāves iemesli varētu būt zināmi jau pirmdien • IR.lv

Britu policija: Berezovska nāves iemesli varētu būt zināmi jau pirmdien

22
Britu policijas izmeklētāju busiņš un daudzo mediju automobiļi pie Borisa Berezovska mājas. Foto: EPA/LETA

 

Britu policijas rīcībā līdz šim nav nonākuši pierādījumi, kas liecinātu, ka trimdā dzīvojošā krievu oligarha Borisa Berezovska nāvē būtu bijusi iesaistīta vēl kāda persona, apliecināja likumsargi.

Krievijas oligarha tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultāti varētu kļūt zināmi jau pirmdienas pēcpusdienā, vēsta britu mediji, atsaucoties uz avotiem policijā.

Policija arī aicinājusi medijus atturēties izplatīt dažādas versijas par Krievijas magnāta nāves iespējamiem iemesliem, kamēr to nav apliecinājuši mediķi.

Policija apstiprināja, ka 67 gadus vecā Berezovska mirstīgās atliekas sestdien tika atrastas viņa mājās Askotā netālu no Londonas. Tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, taču, mediķiem ierodoties, Berezovskis jau bija miris. Berezovska mirstīgo atlieku atrašanas brīdī mājā atradās tikai viņa miesassargs.

Berezovska dzīvesvietā līdz ar policiju strādāja arī ķīmisko, bioloģisko, radioaktīvo un kodolieroču eksperti, taču viņi neko aizdomīgu notikuma vietā neatrada.

Tikmēr mediji ziņo, ka Berezovska bijusī sieva draugiem pastāstījusi, ka pie mirušā atradusi šalli, kas norāda it kā uz pašnāvību, bet pēc citu domām – iespējamu nožņaugšanu. Savukārt kādam britu mediķim oligarha mājās iedarbojies radiācijas līmeņa mērītājs, taču radiācijas cēloni izmeklētājiem neesot izdevies atrast, vēsta “gazeta.ru”.

Oligarha nāves apstākļi joprojām tiek izmeklēti, taču policija uzsver, ka šobrīd nekas neliecina, ka Berezovska nāvē būtu bijusi iesaistīta vēl kāda persona. Pēdējo gadu laikā Berezovska veselība bija pasliktinājusies.

 

Komentāri (22)

janazakovica 25.03.2013. 21.53

kadreiz cilveki ari vienkarsi ari mirst..bet tiesi zidi ir ieintreseti izpusti uzpust kartejo berezovska musdienu holokostu un jasifa arafata klaun staastu..jo bez arejaa ienaidnieka ari rietumiem gruti iet..

+1
0
Atbildēt

1

    inesite15 > janazakovica 26.03.2013. 01.28

    – da, protams – kam gan tas būtu vajadzīgs ŠĀDĀ SITUĀCIJĀ – pie tā, kad … būtu labāk apstājušies pedalizēt šito tematu .

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu