LTV darbinieki: Pārliecinošu līderi neieraudzījām • IR.lv

LTV darbinieki: Pārliecinošu līderi neieraudzījām

24
Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļa amata programmu attīstības jautājumos kandidāti - bijušais radio "Star FM" programmu direktors Patriks Grīva (no kreisās), LTV septītā kanāla satura redaktore Jana Semjonova un reklāmas aģentūras "Lowe Age Latvia" izpilddirektors Sergejs Ņesterovs, LTV valdes priekšsēdētāja amata kandidāti - pētījumu aģentūras "TNS Latvia" valdes priekšsēdētāja Ginta Krivma, bijušais LTV ģenerāldirektors Rolands Tjarve un mediju holdinga "Baltijas Mediju alianse" kādreizējais izpilddirektors Ivars Belte, LTV valdes locekļa amata finanšu un tehnoloģiju jautājumos kandidāti - bijušais SIA "Baltcom TV" valdes loceklis Māris Skujiņš un VAS "Valsts nekustamie īpašumi" finanšu direktors Uģis Mālmanis piedalās Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes organizētajā publiskajā diskusijā Latvijas Televīzijā. Foto: Lita Krone, LETA
Dairis Anučins

Toties NEPLP pārstāvji pēc diskusijas saredz jauno LTV vadības komandu

Kamēr Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvji pirmdienas diskusijā saredz jauno LTV valdes komandu, kurā būtu apvienota gan pieredze darbā LTV, gan arī biznesa vadībā un mārketingā, LTV darbinieki uzskata, ka neviens no kandidātiem uz Latvijas televīzijas vadītāja amatu nav sevi parādījis kā pārliecinošu līderi.

Pēc NEPLP pirmdien rīkotās diskusijas un tikšanās ar LTV darbiniekiem Ir.lv aptaujātie televīzijas darbinieki norādīja, ka TV vadībā jābūt cilvēkam, kurš labi izprot sabiedriskā medija būtību un ir politiski neietekmējams.

Tā žurnāliste Inga Šņore, kas veido raidījumu “de facto”, uzsvēra – svarīgi, lai tālākais LTV valdes kandidātu atlases process būtu caurspīdīgs un lai pēc lēmuma pieņemšanas arī tiktu paskaidrots, kāpēc ir izvēlēts konkrētais kandidāts.

“Sabiedriskā televīzija vienmēr bijusi vieta, kur politiķi mēģina savu ietekmi realizēt. Jebkurā gadījumā, ja pēc tam, kad kandidāti būs iecelti amatos, mēs jutīsim kādus [politiskās] ietekmēšanas mēģinājumus, noteikti par to neklusēsim,” uzsvēra Šņore.

Šņore uzskata, ka neviens no kandidātiem uz valdes priekšsēdētāja amatu neparādīja sevi kā pārliecinošu līderi. “Katram kandidātam redzēju, gan plusus, gan mīnusus. Varbūt, ja visus saliktu vienā, tad kaut kas tur sanāktu, bet tagad viennozīmīgi nevaru pateikt, kurš būtu īstais uz vadītāja amatu. Tāpēc ir personāla atlases kompānija, kurai rūpīgi jāvērtē kandidāti. Man abu kungu [domāts Ivars Belte un Rolands Tjarve], kas pretendē uz valdes priekšsēdētāja amatu, uzstāšanās īsti pārliecību neradīja, savukārt Ginta Krivma likās pārāk frāžaina.”

Arī raidījuma “100g kultūras” projekta vadītāja Ieva Rozentāle uzskata, ka diskusijā neviens no kandidātiem sevi neparādīja kā pārliecinošu līderi. Visi bijuši vairāk vai mazāk līdzvērtīgi, taču tieši tas raisa šaubas un neskaidrību par kandidātu potenciālu. Pēc Rozentāles teiktā, ir svarīgi, lai vadībā būtu mediju jomā pieredzējis cilvēks, kas izprot sabiedriskā medija jēgu un būtību.

 “Neuzskatu, ka šādos amatos var darboties cilvēki bez pieredzes šajā jomā un bez pieredzes sabiedriskajā medijā vispār,” teica Rozentāle. “Varbūt reklāmas speciālistiem ir daudz radošu ideju, bet ar to vien nevar darboties sabiedriskajā medijā. Uzskatu, ka obligāti ir nepieciešama pieredze, un nevar cilvēks bez pieredzes un no citas nozares vienkārši nākt un darboties sabiedriskā medija vadībā,” teica Rozentāle, komentējot programmu vadītāja “European Hit Radio”un “Radio Super FM” Patrika Grīvas un reklāmas aģentūras “Lowe Age Latvia” izpilddirektora Sergeja Ņesterova iekļaušanu pretendentu lokā programmu attīstības jautājumos.

Vislielāko pārliecību no satura vadības cilvēkiem Rozentālei radījusi LTV 7.kanāla redaktores Janas Semjonovas kandidatūra – “viņai ir pieredze televīzijas darbā un viņa piedāvāja skaidru redzējumu”. Savukārt valdes priekšsēdētāja amatam no tiem, kas bija, pārliecinošākais licies “Video International Ukraine” ģenerāldirektors Ivars Belte.

Pavisam sadrūvējies bija LTV portālu direktors Gatis Madžiņš, kurš pats kandidējis Latvijas televīzijas valdes konkursā. Viņš teica, ka nepatīkami pārsteigusi kandidātu argumentācija – būt kritiskiem pret visu esošo sabiedriskās televīzijas darbu, nepiedāvājot konkrētus risinājumus. “Es biju pārsteigts, ka vairums kandidātu pozicionēja sevi, kritizējot visu esošo un norādot, ka viss ir slikti, nevis piedāvāja savus risinājumus situācijas uzlabošanai. Kritizēt – tas, protams, ir vieglākais ceļš, kā sevi parādīt,” sacīja Madžiņš.

Lai arī savos komentāros Ir.lv ļoti atturīgs bija NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants norādot, ka “komandā var būt ikviens no tiem cilvēkiem, kas šodien piedalījās diskusijā”, viņa vietniece Aija Dulevska diskusijā saskatījusi jauno LTV valdes komandu, kurā būtu apvienota gan pieredze darbā LTV, gan arī biznesa vadībā un mārketingā. “Ļoti ceru, ka tas nebūs velts darbs,” Ir.lv teica Dulevska. Kuri konkrēti ir šie komandas “spēlētāji”, Dulevska gan neatklāja.

Viņai nav bijis pārsteigums arī viena no pretendentiem uz LTV ģenerāldirektora amatu “Video International Ukraine” ģenerāldirektora Ivara Beltes atbildes, kad diskusijā viņam vaicāja par tā saucamo Nila Ušakova e-pasta sarakstes skandālu, kurā atklājās, ka politiķis dod norādījumus Pirmajam Baltijas kanālam (PBK) par tā satura veidošanu. Belte no 2007.gada bija “Baltijas Mediju alianse”, kam pieder PBK, izpilddirektors. Diskusijā žurnālisti no Beltes galu galā “izspieda” atbildi, ka nav pieņemama politiķu iejaukšanās medija satura veidošanā. Savukārt Dulevska teica, ka Belte neesot bijis “viņas trijniekā”, ar to domājot katra NEPLP locekļa atbalstītos valdes kandidātus.

Vaicāta, kāpēc LTV valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos kandidē gan mārketinga, gan reklāmas darbinieki, jo tikai LTV 7.kanāla satura redaktore Jana Semjonova no žurnālistiskā skatpunkta uzskatāma par satura veidotāju ar pieredzi, Dulevska Ir.lv teica, ka šie kandidāti izvēlēti savas stratēģiskās domāšanas dēļ, kas esot viena no lielākajām LTV problēmām.

Dulevska arī saprot, ka ideālais variants valdes veidošanā ir grūti sasniedzams, tāpēc, konkursā izraugoties jauno LTV vadību, būtu nepieciešams konsensa lēmums. “Ja divi no NEPLP ir par vienu kandidātu, divi – par otru, un izšķirīgā balss ir priekšsēdētājam, tā nevarētu būt. Lēmums par [LTV valdi] ir pārāk nopietns jautājums, lai atbildību par to uzņemtos tikai divi cilvēki. Tāpēc nepieciešams konsenss,” saka Dulevska.

Dulevska uzskata, ka liels potenciāls, veidojot jauno LTV komandu, ir “aiz konkursa strīpas” palikušie kandidāti, kuru potenciālu varētu izmantot jaunie LTV valdes locekļi.

Lēmums par jauno LTV valdi tiks pieņemts 7.martā, ja nekas līdz tam nenoies greizi. Vaicāta par to, ka viens no konkursa dalībniekiem Roberts Putnis ir vērsies Administratīvajā tiesā, apstrīdot šo konkursu, Dulevska teica, ka tas, protams, var ietekmēt lēmuma pieņemšanas procesu, bet apturēt konkursa gaitu NEPLP nevēlas, jo konkursa rezultātu gaida ne tikai sabiedrība, bet visi LTV strādājošie.

 

Komentāri (24)

janis17 25.02.2013. 18.26

Nellija, kāpēc tieši Tjarve ir redzams foto centrā?????
Vai tad nav saprotams jautājuma jūtīgums IR lapās?

+8
-6
Atbildēt

9

    ivetao2007 > janis17 25.02.2013. 18.38

    Kadidātu barā nav neviena kaut kam svarīgam derīgas personības. Sētnieki, kartupeļu mizotāji, šļupstētāji. Varētu arī teikt kā šahā – bandinieki. Teši tapat ir ar Rīgas jaunā lielevecākā amata ievēlamo kandidātu. Tālāk būtu jāsaka kas nepieklājīgs …

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Egita > janis17 25.02.2013. 18.39

    re kur tas suns aprakts!

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > janis17 25.02.2013. 19.25

    …dīvaini, ka utis meklē tieši NA atbalstītāji – aivarsk, lno, Haris utt….allaž neapmierinātie ar ir.lv portālu, Nelliju…nu, tagad ļaunais arī Tjarve….apkārt tikai vieni ļaundari…vai Jūs paši savās negācijās nenoslīksiet?….

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    andris902 > janis17 26.02.2013. 00.44

    …uzminēji!…piesūta mājās bez maksas!…:)
    …bet labiem draugiem uzdāvinu arī elektronisko versiju – man nav žēl….:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janazakovica > janis17 26.02.2013. 11.13

    bukmeikeri saka ka bus trjarve rolands

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > janis17 25.02.2013. 20.59

    zanE. LTV darbinieki: Pārliecinošu līderi neieraudzījām. Vissirsnīgākais Belte, tas jau mušai nenodarīs gauži, ur nu vēl Ušakovam. Kur ieraudzīji Hari vai lno? :)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > janis17 26.02.2013. 00.26

    zanE. Kādēļ tu neabonē IR? Aiz skopuma, vai Tev to piesūta mājās bez maksas?:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 25.02.2013. 20.31

    Nevis meklēju utis, bet norādu uz, iespējams, neētisku rīcību. Ne jau Nellija pati to bildi tur bija ielikusi, bet asociācijas tas taisīja.
    Bez tam, visi jau nav vienas ģimenes draugi!

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Egita > janis17 26.02.2013. 13.24

    —Rolands:Esmu atgriezies lai strādātu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Anita Gozīte 26.02.2013. 03.19

diez ko stilīgs tas teātris nebija.
Varēja Dimants iznākt priekšā un pateikt :Tjarve,būsi galvenais.
Tā Fontes meitene ar savām simulācijām un lomu izspēlēm….c i r k s

+3
-1
Atbildēt

1

    janisvinodis > Anita Gozīte 26.02.2013. 09.48

    Pilnīgi piekrītu! Bezjēdzīgas rotaļas ar pļļurālismu un demokrātiju. Kas kaunu neprot, tas badu nemirst! Kaut kādai muļķīgai reputācijai un spējām šeit nav nekādas nozīmes, galvenais ir pareizē politiskā grupējuma atbalsts. Pārējais viss ir c i r k s…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

dro 25.02.2013. 22.10

Pēc visa video noskatīšanās man labāko iespaidu atstāja Tjarve.

+3
-1
Atbildēt

1

    janis17 > dro 25.02.2013. 23.06

    Jā, viņam ir priekšrocības.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu