Velosportists Ārmstrongs atzinies dopinga lietošanā • IR.lv

Velosportists Ārmstrongs atzinies dopinga lietošanā

8
Lānss Ārmstrongs sportiskās uzvaras brīdī. Foto: AFP/LETA

Sportists savu atzīšanos paudis ASV TV šova vadītājai, liecina neoficiālas ziņas

Pasaulslavenais amerikāņu velosportists Lānss Ārmstrongs intervijā pazīstamajai ASV televīzijas šova vadītājai Oprai Vinfrijai pirmdien atzinies dopinga lietošanā, vēsta aģentūra AP.

Intervijas ieraksts noticis 14.janvārī Ārmstronga dzimtajā pilsētā Ostinā. Ēterā tā tiks rādīta 17.janvārī. Abas puses esot parakstījušas konfidencialitātes līgumu, tāpēc detalizētāka informācija par sportista iespējamiem antidopinga likumpārkāpumiem klajā nāks tikai pēc intervijas parādīšanas televīzijā. Savukārt AP atsaucas uz saviem neoficiāliem avotiem, kas snieguši aģentūrai šo informāciju par sportista teikto.

Pirms intervijas Ārmstrongs apmeklējis paša dibināto fondu „Livestrong”, kas dibināts cīņai ar vēzi, un atvainojies fonda darbiniekiem par dopinga skandālu.

Jau rakstīts, ka ASV Antidopinga aģentūras izmeklēšanas, kas notika no 2012.gada jūnija, rezultātu dēļ Ārmstrongam tika atņemti visi sacensībās iegūtie tituli, tai skaitā arī septiņkārtējā “Tour de France” uzvarētāja tituls. Visi sportista rezultāti kopš 1998.gada tika anulēti, bet pats Ārmstrongs, kurš beidzis savu sportista karjeru, uz mūžu diskvalificēts.

 

Komentāri (8)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu