LNO operā "Aīda" Radamesa lomā debitēs tenors Antoņenko • IR.lv

LNO operā “Aīda” Radamesa lomā debitēs tenors Antoņenko

25
Operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko. Publicitātes foto

Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko savas izcilās balss kvalitātes un skatuviskā šarma dēļ tiek salīdzināts ar Plasido Domingo jaunībā

Latvijas Nacionālā opera (LNO) divas svētdienas skatītājiem piedāvās Džuzepes Verdi operu “Aīda”, kurā Radamesa lomā debitēs pasaulslavenais Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko. Antoņenko tēlojumu Radamesa lomā LNO varēs novērtēt 6.janvārī plkst.19 un 13.janvārī plkst.15, raksta aģentūra LETA.

Latvijas tenors savas izcilās balss kvalitātes un skatuviskā šarma dēļ tiek salīdzināts ar Plasido Domingo jaunībā. Drīzumā Radamesa lomu viņš atveidos arī Vīnes Valsts operā un Cīrihes operā. Antoņenko debija Radamesa lomā kļūs par izcilu mākslas baudījumu un vienu no spožākajiem šīs sezonas muzikālajiem akcentiem, jo šī tēla dramaturģija un melodiskais zīmējums šķiet kā radīts tieši viņam, kurš jau kopš 2004./2005.gada sezonas kļuvis par starptautiski atzītāko Latvijas tenoru un kuru angažē pasaules lielākie un prestižākie operteātri. 

Skatītāji un kritiķi Antoņenko vienprātīgi jau atzinuši par vienu no visu laiku labākajiem Otello lomas interpretiem visā pasaulē, vienlaikus slavējot ne tikai viņa spožo tenoru, bet arī lielisko aktiermākslu. Abās LNO izrādēs Aīdas lomā varēs redzēt jauno itāļu zvaigzni Rafaelu Andželeti, kuras starptautiskā karjera veiksmīgi attīstījusies, dziedot slavenākajos opernamos un festivālos, tostarp Milānas “La Scala”, Vīnes Valsts operā, Madrides “Teatro Real”, Cīrihes operā un daudzviet citur. 

Savukārt Amnerisu atveidos Sanktpēterburgas Marijas teātra soliste Ļubova Sokolova, kura šo lomu ar izciliem panākumiem nesen dziedājusi Karaliskajā Alberta zālē Londonā. Amonasro lomā iejutīsies Samsons Izjumovs, bet pie diriģenta pults būs jaunais ukraiņu maestro Andrejs Jurkevičs, kurš īsā laikā izveidojis žilbinošu starptautisku karjeru. 

Verdi meistardarbs “Aīda” vēsta par etiopiešu princeses un ēģiptiešu karavadoņa mīlu. Jau vairāk nekā 120 gadu šis stāsts atdzimst visas pasaules operteātros. LNO iestudējumu 1998.gadā veidojusi režisore Māra Ķimele. Izrāde, kuras vizuālo ietērpu veidojis Ilmārs Blumbergs, ir kā liela glezna, kurā krāsas un formas pauž Senās Ēģiptes varenību.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu