kim? atklāta Mika Mitrēvica izstāde "Septiņas ceturtdienas" • IR.lv

kim? atklāta Mika Mitrēvica izstāde “Septiņas ceturtdienas”

28
Miks Mitrēvics. „morandi 48a.jpg” – cipari, pielīmēti mākslinieka Džordžio Morandi darba "Still Life" (1956) reprodukcijai.

Mika Mitrēvica izstāde „Septiņas ceturtdienas” apskatāma tikai ceturtdienās, kad mākslinieks izlozēs jaunus darbus nākamās nedēļas izstādei

No 29. novembra līdz 13. janvārim kim? Laikmetīgās mākslas centrā apskatāmas divas izstādes – Mika Mitrēvica izstāde „Septiņas ceturtdienas”, kas tapusi sadarbībā ar Kristīni Kursišu, un grupas izstāde „Iekšpuse un ārpuse” (Inside and Out), kuratore Maija Rudovska. Šo izstāžu kontekstā īpaši izceļama latviešu mākslinieka Mika Mitrēvica izstāde, kurš 2009. gadā pārstāvējis Latviju Venēcijas mākslas biennālē un pēdējos gados guvis plašu starptautisku atzinību. Kopš 2010. gada dzīvo un strādā Briselē, Beļģijā.

Mitrēvica izstāde būs apskatāma tikai ceturtdienās. Pirmā ceturtdiena bija 29. novembrī, kad no 44 darbu iecerēm, tika izlozētas sešas, ko mākslinieks nedēļas laikā realizēs. Miks Mitrēvics preses relīzē raksta: „Pārsvarā lēmumu pieņemšanai cilvēki neapzināti izmanto jau iepriekš zināmus un pārbaudītus risinājumus, kas, agrāk vai vēlāk, mūsu iztēlei uzliek zināmas robežas un risinājumi kļūst paredzami. Septiņas ceturtdienas es veikšu septiņas izlozes, kā rezultātā darbu izvēli un ekspozīcijas iekārtojumu noteiks nejaušības faktors. Pirmās ceturtdienas vakarā no 44 darbu iecerēm tiks izlozēti seši darbi. Vadoties pēc katra darba realizācijas plāna nedēļas laikā taps 6 darbu izstāde, kas būs apskatāma vienu dienu – ceturtdienā. Katras ceturtdienas noslēgumā es veikšu nākamo izlozi, kas noteiks nākošās nedēļas 6 darbu kombināciju. Šo procesu es atkārtošu 7 ceturtdienas pēc kārtas, kā rezultātā izstādes atklāšana notiks pēdējā ceturtdienā.”

Izstāde atvērta ceturtdienās, vēl sešas nedēļas

6. 12.2012. plkst. 14-19

13.12.2012. plkst. 14-19

20.12.2012. plkst. 14-19

27.12.2012. plkst. 14-19

03.01.2013. plkst. 14-19

10.01.2013. plkst. 14-19

Otrā kim? Laikmetīgās mākslas centrā apskatāmā izstāde „Iekšpuse un ārpuse” ir tapusi sadarbībā ar latviešu kuratori Maiju Rudovsku un tajā piedalās 14 mākslinieki no Latvijas un Skandināvijas valstīm : Kaspers Akhojs (Kasper Akhøj (DK)),Kristians Andešons (Christian Andersson (SE)), Ēriks Apaļais, Patriks Ārnivāra (Patrik Aarnivaara (SE)), Zenta Dzividzinska, Elzebeta Jergensena (Elsebeth Jørgensen (DK)), Flo Kasearu (Flo Kasearu (EE)), Kātu Lēlanns (Cato Løland (NO)), Širina Sabahi (Shirin Sabahi (SE/IR)), Jūlija Reklaite (Julija Reklaitė (LT)), Annjerda Rustanna (Anngjerd Rustand (NO)), Oļa Vasiļjeva (LV/NL), Iliana Veinberga un Ainārs Kamoliņš.

Projekts „Iekšpuse un ārpuse” aizsācies kā pētījums par telpu un telpiskām struktūrām, to attiecībām, kuras rada vēsturiski un sociāli radīti pieņēmumi, un to vidū ir arī tādi pretstatījumi kā „centrs – perifērija”, „globālais – lokālais”, „ārējais – iekšējais”, „reālais – iztēlotais” utt. Šā projekta ietvaros telpa tiek uzrunāta kā abstrakts lielums, kas vēl nav strukturēts un definēts; par kuru vēl šaubāmies un kuru tikai iztēlojamies. Tas ir par iespējamo telpu – trešo telpu, kurai raksturīgi „telpiskot” robežsituācijas, ko tā reprezentē, piešķirot noteiktu taustāmību starptelpai, kurā rodas hibrīdais, un kur meklējama tā nozīmju izcelsme.

kim? Laikmetīgās  mākslas centrs atrodas Spīķeros, Maskavas ielā 12/1. Vairāk informācijas kim? mājas lapā

 

 

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu