«Klausāmies, ko cilvēki vēlas valkāt» • IR.lv

«Klausāmies, ko cilvēki vēlas valkāt»

3
Kompānijas preču izplatīšanas centrā Akoruņā šāgada jūlijā.

Zara izauga par lielāko apģērbu tirgotāju pasaulē

Galisija, kas atrodas Spānijas ziemeļrietumu krastā, ir diktatora Franko dzimtene, bet vairāk gan pazīstama kā vieta, kuru cilvēki cenšas pamest. 20.gadsimtā no šejienes prom devās simtiem tūkstošu gallegos, kā viņi tiek dēvēti, – no nabadzīgajiem laukiem viņi devās meklēt labāku dzīvi pat tādās tālās zemēs kā Argentīna. Taču tagad, kad Spānija zvārojas pie ekonomiskās katastrofas bezdibeņa, Galisijas pilsēta Akoruņa izceļas ar to, ka tur mājo trešais bagātākais cilvēks pasaulē Amansio Ortega Gaona, kas izveidojis apbrīnojami veiksmīgo modes kompāniju Inditex. Tās vecākais un pazīstamākais zīmols ir Zara.

Ortega nekad nav sniedzis intervijas, apgalvo kompānijas komunikācijas nodaļa. Viņš neapmeklē nekādas ceremonijas vai augstāko aprindu ballītes. Pat neļaujas pozēt fotogrāfiem. Pērn Ortega 76 gadu vecumā atkāpās no vadītāja pienākumiem, savā vietā ieceļot juristu Pablo Islu. Taču arī jaunā bosa tikumi ir līdzīgi – nekādu interviju, nekādu bilžu. Galu galā sanācis tā, ka par Inditex seju ir kļuvis pieklusinātā balsī runājošais komunikāciju direktors Hesus Ečeverrija, kurš, iespējams, ir vienīgais uzņēmuma preses sekretārs pasaulē, kurš regulāri atvainojas, ja nespēj pārliecinoši atbildēt uz jautājumu par Inditex globālo veiksmes stāstu. Vismaz tāds priekšstats man radās, nesen apmeklējot uzņēmuma mājvietu.

Ekspansija
Kompānijas ārējā pieticība piestāv tās apkaimei. Akoruņa ir klusa vieta ar sakoptām ielām un maziem, ekonomiskiem auto. Uzņēmuma kompleksā ir Inditex centrālais birojs, kā arī atsevišķi Zara un Zara Home vadības biroji (šie ir divi no astoņiem kompānijas zīmoliem). Blakus ir arī rūpnīcas un izplatīšanas centrs, no kura furgonos iekrautie apģērbi aizceļo tālāk pasaulē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu