Cāļu raža • IR.lv

Cāļu raža

6
Nellija Ločmele

 

Cāļus skaita rudenī, vēsta paruna. Šonedēļ esam ķērušies pie cāļu skaitīšanas tik dažādās latvju sētās kā Gaismaspils būvlaukums, Augstākās tiesas nams, elektrības tirgus un pašmāju vīna lauki. Kādi secinājumi?

Gunārs Birkerts septembrī negaidīti ieradās Latvijā, jo juta – otrpus okeānam viņā kāpj izmisums par Gaismaspils būves muļļāšanos. «Negodīgums un birokrātija var kavēt tās pabeigšanu līdz 2013.gada beigām,» viņš atzīst intervijā. Tomēr, skatoties uz bibliotēku no viesnīcas numura 16.stāvā, viņu pārņēmis liels prieks: ēka ir dzīva, tai ir raksturs!

Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču iztaujājam par nesenajiem skandāliem, kas putina jau tā paplukušo Latvijas tiesu prestižu, un par viņa četros pilnvaru gados paveikto. «Atvainojiet, mums nav autoritārais režīms,» savu personisko atbildību cenšas mīkstināt tiesu hierarhijas galva. Tiesu purvs, kuram reformatori metuši slaidu loku, pelnījis tos pašus vārdus, ko Birkerts velta birokrātijai: «Neviens nav vainīgs, bet nekas nekust no vietas.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu