Ušakova krievs Ameriks • IR.lv

Ušakova krievs Ameriks

2
Aivars Ozoliņš

Saskaņas centrs nostāda Rīgu pret Latvijas valsti

Pašvaldību vēlēšanās nākamgad Rīgā nebūs «krievu saraksta», varētu secināt pēc Saskaņas centra un nesen dibinātās Andra Amerika partijas Gods kalpot Rīgai frakciju otrdienas lēmuma veidot kopēju vēlēšanu sarakstu. Ņemot vērā, ka Nacionālā apvienība arī gatavojas piedāvāt vēlētājiem savu atsevišķu sarakstu, nebūs arī kopēja «latviešu saraksta». Tātad vēlētājiem nebūs jāizvēlas politiķi pēc etniskā principa? Tā būtu laba ziņa. Diemžēl tā gluži nebūs.

Šlesera partijas pārpalikuma ieplūšana Saskaņas centrā bija šo «buldozera» apkalpotāju vienīgā cerība noturēties pie galvaspilsētas nodokļu maksātāju maciņa arī pēc vēlēšanām. Viņiem izvēle nebija plaša – vai nu iestāties SC pa vienam, kas nekādus amatus negarantētu, vai nu piekabināties «lielajam brālim» visiem kopā kā partijai, kas izskatās respektablāk. Taču arī otrā iespēja bija nevis pašu, bet gan pirmām kārtām SC izvēle. Nila Ušakova slavēšanas biļetenā Tava Rīga kopš tā pirmsākumiem atvēlēta vieta arī viņa vietniekam Amerikam. Skaidrs, ka SC vislabākais va-riants būtu koalīcija ar viņa partiju pēc vēlēšanām. Taču Amerikam nav cerību ne tikai atkārtot Šlesera sasniegumu – pašreizējās 12 vietas domē -, bet pat tikai pārvarēt piecu procentu barjeru.

Jo ko gan šie godkalpotāji varētu apsolīt vēlētājiem tādu, ko nevarētu vai nu SC, vai jebkura cita populistu partija? Ne viņiem ir ideoloģija (ja neskaita lielkapitāla interešu lobēšanu, ko pulkā ar «kreiso» tēlotājiem labāk nepieminēt), ne savs īpašs «saimniecisks piedāvājums». Solīt vēl vairāk visa par brīvu diezin vai būtu ticami. Vēl godīgāku saimniekošanu būtu anekdotiski muļķīgi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu