TV zemestrīce • IR.lv

TV zemestrīce

4
LNT pamatu likšanā Andrejs Ēķis iesaistījās 1992.gadā, kad tika izveidots kanāls, bet divus gadus vēlāk pirmā «brokastu» televīzija Latvijā — PICCA TV. Tos abus apvienoja 1996.gadā, radot pirmo privāto Latvijas kanālu — LNT.
Anita Brauna

Ar populārā telekanāla LNT pārdošanu noslēdzas viens stāsts par politikas un mediju saaugšanu, bet sākas cits – par iespējamu monopolu informācijas telpā 

Es vakar biju sliktā garastāvoklī – dienu pēc televīzijas pārdošanas darījuma izziņošanas žurnālistiem sacīja LNT «tēvs» Andrejs Ēķis, atbildot uz jautājumu, kāpēc viņu nebija iespējams sazināties. Otrdien Saeimas namā sastaptais Ēķis izskatījās noguris un jebkuru jautājumu par darījumu uztvēra kā slogu, no kura labprāt atbrīvotos. 

Ēķa noskaņojumu var saprast. Dzīve viņam ir piespiedusi savu lolojumu – LNT, TV5 un Latvijas mūzikas kanālu – pārdot konkurentam MTG, pret kura ienākšanu Latvijas tirgū viņš ilgi cīnījās. Vēl viena dzīves ironija – pats Ēķis atzīst, ka pārdošanu izprovocēja sliktā finanšu situācija, kuru veicināja TV digitalizācija, bet pie tās šūpuļa viņš pats stāvēja klāt un nokļuva arī uz apsūdzēto sola. 

Industrijā zaudējumi
Darījuma slēdzēji neslēpj, ka tos kopā saveduši sliktie finanšu rādītāji. Kopš Latviju 2009.gadā pārņēma krīze, abas televīzijas strādā ar lieliem zaudējumiem. TV3 tie bija 1,42 miljoni latu 2009.gadā un 1,13 miljoni latu 2010.gadā, LNT – attiecīgi 1,12 miljoni un 809 tūkstoši latu. Pagājušā gada rādītājus viņi šobrīd neatklāj, tikai norāda, ka nozarē uzlabojumu nav bijis. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu