Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Meitene ar pūķa tetovējums
Kristīne Simsone

 

oooo Meitene ar pūķa tetovējumu
Stīga Lārsona gaidītā un daudz apspriestā romāna ekranizācija Holivudas režisora Deivda Finčera izpildījumā ir izdevies trilleris. Panākumu atslēga rodama Lārsona miljonus satracināt spējīgajā literārajā materiālā kombinācijā ar Finčera prasmi veidot publikas atzītus lielbudžeta stāstus, iztiekot bez patētisma. Divarpus stundas garā filma visu tās laiku teicami tur skatītāju žurnālista Blūmkvista un hakeres Lisbetes Salanderes intrigā, kur abi šķetina magnāta pazudušās radinieces mistēriju. Lai gan pārspīlēti padarīta par iekāres objektu, Lisbetes lomā esošā jauniņā Rūnija Mara rāda lielisku sniegumu, par kuru jau ir nominēta Golden Globe balvai. Kino no 6.janvāra. 

oooo Asinspirts
Klasiķa Romāna Polaņska filma uz ekrāniem ir jau otro nedēļu – to pavisam noteikti nedrīkst laist garām! Šī Jasmīnas Rezā lugas ekranizācija pierāda, ka komēdijas radīšanai arī kinematogrāfā pietiek ar mazumiņu – vienu dzīvokli un četriem pieaugušiem cilvēkiem. Ironiski, ka divu skolaspuiku kautiņš vairāk skādes nodara viņu vecākiem, kas tiekas, lai bērnu konfliktu atrisinātu civilizēti. Tikšanās izvēršas nepārspējamā farsā, kurā līdzās bērnu saķeršanās laikā izsistajiem zobiem vecāki iemanās izķidāt gan savu laulību nedienas, gan situāciju Dārfūrā. Trāpīgs cilvēciskās muļķības šķērsgriezums.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu