Trīs augsta ranga “knabisti” pieteikušies uz KNAB vadītāja vietu • IR.lv

Trīs augsta ranga “knabisti” pieteikušies uz KNAB vadītāja vietu

23
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Konkursa 13 dalībnieku vidū ne tikai eksministrs Gulbis, daži neatlaidīgi konkursā piesakās atkal

Trīspadsmit pretendentu vidū, kas pieteikušies uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatu, ir arī trīs paša KNAB augsta ranga darbinieki.

Tie ir KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks, Valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas nodaļas vadītāja Ilze Jurča un Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore, liecina Valsts kancelejas sniegtā informācija. 

Konkursā uz augsto amatu bez jau iepriekš medijos pieminētajiem SIA „Biznesa un juridiskā prakse” īpašnieka Kalvja Vītoliņa un eksministra, tagad SIA “Pireja” juridiskā pārstāvja Māra Gulbja pieteikušies gan jau iepriekš uz KNAB vadītāja amatu startējušie, gan jauni kandidāti. 

Par KNAB vadītāju vēlas kļūt Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra informācijas tehnoloģiju drošības administrators Gunārs Bērziņš, Juridiskās koledžas pasniedzēja Ruta Mekša, detektīvaģentūras „Musa international” vadītājs Gunārs Cāzers, Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta tiesvedības nodaļas juriskonsults Kristaps Sautiņš, zvērināts advokāts Armands Stumbergs, SIA “P-KOLADA” valdes loceklis, prokūrists Jānis Uzulēns, bijušais Satiksmes ministrijas Valsts īpašuma uzraudzības nodaļas vadītājs, patlaban bez darba attiecībām esošais Aivars Bauers, Izglītības kvalitātes valsts dienesta eksperts Vladislavs Bautris. 

Bijušais prokurors Armands Stumbergs un Gunārs Cāzers jau kandidējuši uz KNAB vadītāja amatu iepriekš. 

Jau ziņots, ka konkurss KNAB vadītāja amatam notiks divās kārtās, pirmajā kārtā izvērtējot pretendentu atbilstību formālajiem konkursa kritērijiem, bet otrajā kārtā padziļināti vērtējot pretendentu kompetenci un pieredzi. KNAB šefa amata pretendentus izvērtēs komisija, kuru vadīs Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, bet tās sastāvā strādās Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departamenta senators Artūrs Freibergs, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš, Satversmes tiesas aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš un Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

 

Komentāri (23)

piziks 20.09.2011. 13.17

Buena, ar vārdu “streļjaķ”/šaut bijis saistīts arī kādreiz par talantīgu dēvētais un vēlāk sazvaigžņojies prokurors iesācējs Armands Stumbergs, kurš pašaudījās Valdemāra ielas kafejnīcā… :)

Ja nopietni domāt un ilgtermiņā, no mazzināmo/līdzšinējo KNAB-istu bīdīšanas KNAB jaunā vadītāja vietā gan derētu atturēties. Vajadzētu izdarīt visu, lai sabiedrību pagaistu jebkuras aizdomas par KNAB kā politizētu Vienotības kabatas armiju. Un vispirms par to vajadzētu rūpēties visiem veselīgi domājošajiem Vienotības spēkiem.

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 20.09.2011. 11.35

skaidrs sagaidams lelu teatris padomju nomenklaturas bidisanas stilaa.

0
0
Atbildēt

0

Liene 20.09.2011. 11.33

“Tie ir KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Sreļčenoks”

— Nu, ne “Sreļčenoks”, kā var tā izkropļot cienījāmā cilvēka uzvārdu.

Streļčenoks. Ar otro “T” burtu. No vārda “стрелять”.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu