Noskaņu stāsts • IR.lv

Noskaņu stāsts

5
Lielākā vērtība esot pašu Instrumentu mūziķu iesaistīšanās koncerta tapšanā līdz pēdējai vīlītei, saka viņu menedžere. Shipsi un Reynsi strādājuši kopā ar tehniskajiem darbiniekiem, lai viss būtu tieši tā, kā viņi vēlējušies.
Anda Burve-Rozīte

Instrumenti speciāli sestdienas koncertam Rīgā pasūtījusi milzīgus projekcijas ekrānus 

Tiem, kas Jāņa Šipkēvica jeb Shipsi un Reiņa Sējāna jeb Reynsi grupas Instrumenti koncertu jau apmeklējuši Valmierā un Liepājā, sestdien būs iespēja to baudīt atkal Rīgā, tikai lielākā mērogā nekā iepriekš. Grupas menedžere Līva Pētersone stāsta, ka videoprojekciju ekrāns speciāli šūts koncertam Arēnā Rīga, tas būs 16×9 metri. Savukārt projektori tiek vesti no Beļģijas, jo Baltijā tik lielu nemaz nav. Līdz šim Instrumenti dziedājuši diviem tūkstošiem skatītāju (koncertā Sapņu fabrikā pirms gada), savukārt šoziem jau vismaz pieciem tūkstošiem. Uz koncertu Rīgā izpārdotas pat visas stāvvietas! Iepriekš grupas dalībnieki novērojuši, ka publikā vairākums ir 18-25 gadus jauni cilvēki. Nav jūtams meiteņu pārsvars. 

«Cilvēki ir šokā no projekcijām, viņi ir iekšā tajā stāstā,» pēc Liepājā un Valmierā piedzīvotā stāsta Līva. Videostāstu uz lielā ekrāna Instrumentu koncertā veidojuši trīs mākslinieki: Katrīna Neiburga, Ksenija Zaķe un Māris Lagzdiņš. Viņi katrs izvēlējušies 3-4 dziesmas, kas patīk, un radījuši tām vizuālo tēlu. «Tas ir noskaņu, nevis īsfilmu video,» atklāj grupas menedžere Līva. Aptuveni divas stundas garajā koncertā Rīgā būs pat divi ekrāni, kas radīs trīsdimensionālu sajūtu. 

Grupas Līvi mūziķis Ainārs Virga pirms došanās uz koncertu Liepājā pagājušajā nedēļā noklausījās Instrumentu albumu. «Ļoti patika, bet koncerts – labi «grūvi», ļoti laba skaņa, kvalitāte, vizuālais! Viņi visu izdarīja perfekti.» Dziesma Apēst tevi Virgam likusies muļķīga, komiska. Taču patīk, ka Instrumentiem ir kaut kas ļoti savs, kas nelīdzinās nevienam citam. Par Shipsi un Reynsi skatuves tēliem Virga teic, ka katrs mākslinieks dara, kā vēlas. «Viņi noteikti grib atšķirties no tā, kādi bija Cosmos laikos, citādi tērpi, frizūras. Nevaru teikt, ka man tas patīk, bet darbs izdarīts liels un labs, arī ar tēlu, un tas izraisa cieņu.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu