Jaunums! Kino • IR.lv

Jaunums! Kino

3
Kristīne Giluce

No kino vēstures un teorijas studijām Lilles Šarla de Gola Humanitāro zinātņu universitātē Francijā Kristīne Giluce Latvijā ir atgriezusies ne tikai ar zināšanām par procesiem «kustīgo bilžu» industrijā, bet arī ar dubultu devu kinomīlestības, kas frančiem ir gluži vai asinīs

Viņa tic La Nouvelle Vague (franču kino jaunā viļņa) konceptam: kino ir vērsts uz sabiedrību, tas attiecas uz jebkuru no mums. Šo principu viņa cenšas realizēt dzīvē, stāstot par filmām Latvijas medijos. 

Kristīnes skatījums ir kosmopolītisks, viņa ir daudz ceļojusi, brīvi runā četrās valodās. Angļu valodu padziļināti apguvusi Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā, franču valodu – Francijā, latviešu ir viņas dzimtā, bet krievu – vecmāmiņas valoda. 

Tikpat nopietni kā kino Kristīni iedvesmo arī gastronomija, viņa gardēžu zemē Francijā apgūtās receptes papildina ar internetā atrastiem knifiem un saviem eksperimentiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu