#Manā mutē nekad, nekad mūžā nav bijis neviena zobu bojājuma, jo es muti kopju ar lamuvārdiem (Elīna) • IR.lv

#Manā mutē nekad, nekad mūžā nav bijis neviena zobu bojājuma, jo es muti kopju ar lamuvārdiem (Elīna)

5
@Dzintris, @Sarmite_Kolate, @erbe_kurpe un @Kolats
Ieva Alberte

To, ka meita aiztrallinājusies krogā, tēvs uzzina no tvitera, ko lasa tūkstoši. Kāpēc māsas un brāļi, un tēvi dzīvo publisku dzīvi sociālajā portālā? 

Lasīt Kolātu ģimenes un māsu Krivadu tvītus ir mājīgi. Tēvs apvaicājas: «Kā jums gāj’?», un meitas atbild. Dažbrīd rodas sajūta, ka tiek sekots līdzi Kolātu ģimenes privātai sarakstei. Privātai, ne intīmai. Lūk, Dzintris apvaicājas meitai Sarmītei: «Labrīt! Man vajadzēs kād’ 2 kilo aitas gaļu, ko meņģēties. Kur to var labu dabūt?» Ja Elīna neceļ telefonu vai tas izlādējies, māsa Sarmīte viņu meklē publiski, rakstot: «Kas man tur jādara ar to diploma kopiju? Uzraksti uz e-pastu, lūdzu, visu pa punktiem.» Tviterī var uzzināt, kad brālis Sandris skrējis un cik kilometrus, kad uz Amsterdamu aizlidoja studēt Elīna un to, ka Dzintrim par to «bišk’ skumji». Uzzinām arī to, kad atlidos Agnesīte, jo Marta Krivade par to priecājas tviterī: «Rīt atbrauc A-g-n-e-s-ī-t-e!» Tviterī lasām to, ko pirms pāris gadiem nevarētu izlasīt šādā formā. Kāpēc gribas to pastāstīt? 

Elīna jeb @erbe_kurpe Amsterdamā pašlaik studē hidroloģiju, viņas māsa Sarmīte jeb @Sarmite_Kolate strādā portālā Puaro.lv, Sandris jeb @Kolats veido jaunu portālu par dzīvi un stilu pilsētā, Dzintris jeb @Dzintris vada Latvija radio un veido raidījumu Tviterapskats. Tviterī Dzintris mēdz apvaicāties, vai meitas uzlikušas šalli, jo ir ziema. Kad vairākas dienas no bērniem nav tvītu, paprasa, kur tad meitēni aizvazājušies. Kolātu mamma to visu nelasa. Un varbūt tā arī labāk. 

Kurš pirmais sāka tvītot?
Sarmīte.
Izveidot profilu mani pamudināja laikraksta Diena žurnāliste Ināra Egle. Būšot forši. Redzēšot, ko žurnālisti raksta. (Sarmīte tolaik bija Tautas partijas preses pārstāve.) 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu