BAS: Valdības jaunais partneris ir “Finnair” • IR.lv

BAS: Valdības jaunais partneris ir “Finnair”

31
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

“airBaltic” akcionārs aicina valdību neiesaistīties “avantūrā par jaunas aviokompānijas izveidi”

Latvijas valdības partneris jaunās lidsabiedrības izveidē ir Somijas kompānija “Finnair “, kas patlaban ir viens no “airBaltic” lielākajiem konkurentiem, biznesa portālam “Nozare.lv” sacījusi “airBaltic” privātā akcionāra “Baltijas Aviācijas sistēmas” (SAS) valdes locekle Inga Piterniece.Pēc viņas teiktā, ar valdības palīdzību “Finnair” varēs atbrīvoties no sava lielākā reģiona konkurenta.

Piterniece norāda, ka šādā gadījumā, pateicoties valdības rīcībai, Latvijas iedzīvotāji varēs lidot tikai uz mātes kompānijas lidostu Helsinkiem kā agrāk uz Kopenhāgenu, un “varēsim aizmirst par Rīgu kā reģionālo lidojumu centru”.

“Stāsts par valdības attieksmi pret savu aktīvu “airBaltic” un tās rīcības motīviem ir nepārprotams – uzbrukumi zīmoliem, ekonomikas ministra Arta Kampara (V) kaitnieciskā rīcība jūnijā, valdības vilcināšanās ar lēmumu, finanšu kompānijas piesaiste, “airBaltic” komercnoslēpumu izzināšana, un tagad – priekšlikums jaunas lidsabiedrības izveidei: faktiski visa rīcība liecina par mērķi izveidot “airBaltic” konkurentu,” uzsver Piterniece.

BAS aicina valdību pieņemt skaidru lēmumu par “airBaltic”, nevis nodarboties ar avantūru par jaunas aviokompānijas dibināšanu.

BAS apliecināšot valdībai līdzekļu pieejamību visu nepieciešamo ieguldījumu veikšanai “airBaltic”. BAS apliecina savu gatavību atbalstīt “airBaltic” un ieguldīt tajā.

Savukārt valdības piesaistītā finanšu konsultanta partneris un padomes loceklis Ģirts Rungainis biznesa portālam “Nozare.lv” uzsvēra, ka BAS nav nojēgas, ar ko valdība runā par jaunas lidsabiedrības izveidi. Viņš norādīja, ka nekādi plašāki komentāri par BAS izplatītajiem paziņojumiem netiks sniegti, jo tas nav valsts interesēs.

Kā ziņots, starp “airBaltic” akcionāriem – valsti un kompānijas prezidentam Bertoltam Flikam daļēji piederošo BAS – ir saspringtas attiecības saistībā ar lidsabiedrības finanšu stāvokli un nepieciešamajiem ieguldījumiem.Pagājušajā nedēļā Satiksmes ministrija paziņoja, ka BAS piekritis izvirzītajiem nosacījumiem, lai valsts piedalītos “airBaltic” pamatkapitāla palielināšanā, taču šonedēļ valdība nekādu konkrētu lēmumu nepieņēma. Valdības pārstāvji norādīja, ka visa nepieciešamā informācija no BAS vēl nav saņemta.

Tikmēr “airBaltic” Rīgas rajona tiesā iesniegusi tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu. Tiesa to pagaidām gan atstājusi bez virzības, jo nav saņemti visi nepieciešamie dokumenti.

 

Komentāri (31)

disassociative 23.09.2011. 13.26

Finnair varētu būt labs parteris. Protams, pie nosacījuma, ka tiek saglabāti visi populārākie galamērķi, nodokļus maksā Latvijas valstij un neplūdina naudu projām nezināmiem ofšoru astoņkājiem. Es Par. Guldīt iekšā naudu Air Baltic un nezināt, kur tā nonāks, ir noziedzīgi pret mums visiem kā nodokļu maksātājiem.

+21
-2
Atbildēt

2

    austrisv > disassociative 23.09.2011. 15.31

    Andža!
    Nu piedod, bet gada pārskatā auditoram ir jānorāda, kas segs zaudējumus!!!! Un tie ir mainīgi, cik zinu: te tie ir 36 milj, tad parādās cits skaitlis 90 miljoni utt!
    Auditors nevar pabeigt gada pārskata ziņojumu, ja nav no kā segt zaudējumus un tātad viņš nevar apliecināt, ka uzņēmums ir spējīgs strādāt tālāk. Tie ir obligāti noteikumi!!!! Kā bijušais grāmatvedis to zinu. Nu cik var…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > disassociative 23.09.2011. 13.59

    Kā šodien ziņoja radio – AB joprojām nav iesniedzis gada pārskatu… galīgais termiņš bija 1. augusts.
    Nu cik ilgi mēs pacietīsim šo friča un to, kas stāv aiz viņa, ņirgāšanos?
    p.s. Prudentia – iespējamie AB zaudējumi 3 gadu laikā – 94 miljoni latu!!!

    +8
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 23.09.2011. 13.30

Hahahahahaha, Flikam gan ir humora izjūta, avantūra….ar…Finnair.

Starp citu Finnair ir viena no retajām aviokompānijām ar salīdzinoši labu finanšu stāvokli, jo māk stratēģiski domāt, nevis fantazēt un iecirsties par dažādām shēmām.

Lai taisa jaunu.

+18
-2
Atbildēt

0

Valdemārs Valdemārs 23.09.2011. 14.05

Varbūt, ka pozitīvās ziņas par Finnair ir labs blefs. Tomēr ir acīm redzams, Fliks ir pārspēlējies, jo ar līdzšinējo darbību un spēka demonstrāciju panācis, ka valdībai vairs īsti nav ko zaudēt. Labāk fiksēt zaudējumus un par stratēģisko partneri izvēlēties kādas civilizētas valsts lidsabiedrību nevis mocīties ar Fliku, kurš par neskaidras izcelsmes naudu no SAS nopirka AB, un daļu tālāk pārdeva investoram, kurš par draudošo bankrotu runā tik atsvešināti, it kā runa nebūtu par viņa piederošu uzņēmumu.

+15
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu