Vitamīni • IR.lv

Vitamīni

9
Nellija Ločmele

Gājputni aizlido, pēdējā vasaras diena (jau kurā pēc kārtas!) noriet, Apple motors Stīvs Džobss atstāj kompānijas stūri, varas partiju reitingi pirms vēlēšanām šļūk uz leju

Pārmaiņas! Rudenīgas. Tādas, aiz kurām lūr ziema. Jāplūc no zara un jāgrauž vitamīni, un jārunā ar dzirkstošiem cilvēkiem, lai neieslīgtu apātijā un neziņā (šogad jau atkal liels neizlēmušo vēlētāju un nebalsotāju pulks!).

Šajā žurnāla numurā dzīvespriecīgu aktīvistu ir vesels birums. Demogrāfiskās trauksmes cēlāji. Ļaudis, kas izstrādā alternatīvu izglītības vīziju Latvijai. Zinātnes un biznesa krustotāji, kuriem vajadzētu beidzot radīt kādu tehnoloģisko inovāciju veiksmes stāstu. Pirmais latvietis, kas praktizējies Eiropas Kosmosa aģentūras pētniecības centrā un bērnības sapni par Mēness apbūvēšanu nu piezemējis līdz pašceltai mājai, ko diožu lampiņas naktī pārvērš kosmosa kuģī. Pirmais Iespējamās misijas skolotāju programmas absolvents, kas kļuvis par skolas direktoru.

Kad pašapziņas baterijas uzlādētas, ķerieties pie vēlēšanu tēmām. Populārākā premjera kandidāta Nila Ušakova un Ministru prezidenta Valda Dombrovska duelis nevar atstāt vienaldzīgu un sagādā atbildes uz daudziem jautājumiem. Lai nebūtu vairs jādzird vaimanas, ka šogad tik grūti vēlēt, jo pērnrudens cerības un vilšanās pārāk gaišā atmiņā! Tieši otrādi, uzreiz skaidri saklausāms, kurš vairāksolīšanā uzliek veco plati, bet kuram ir kas taustāmāks, ko nodot svēršanai un vētīšanai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu