Dabas muzejā - 200 Latvijā audzētu tomātu šķirņu • IR.lv

Dabas muzejā – 200 Latvijā audzētu tomātu šķirņu

28

No 24. līdz 28.augustam Dabas muzejā tomātu izstāde “Tomātu kolekcijas un veselības augu parāde”

Šogad tradicionālajā tomātu izstādē būs aplūkojamas vairākas nebijušas podos audzējamas tomātu šķirnes, kas piemērotas arī gaisa dārziem, raksta aģentūra LETA. Būs apskatāmas arī dažādu šķirņu paprikas, pasaulē asākais pipars Habanero un citi, kā arī arbūzi un melones un dažādi ārstniecības augi. 

Kā aģentūrai LETA stāstījuši izstādes organizētāji, pirmo reizi izstādē varēs aplūkot gan vēl nebijušas šķirnes, piemēram, Reise jeb Ceļotāju tomāts, Resnais Bocmanis, gan īpašo tomātu stendu, kas veltīti horoskopu zīmēm, gan arī tādas pircēju jau iecienītās tomātu šķirnes kā Vērša sirds, Vidzemes karalis, Lotringas skaistule, Dienvidu nakts, Hurma, Milda, Jūrmala un citas.

 “Tomāti uzturā jālieto noskumušiem un no dzīves nogurušiem cilvēkiem, jo tajos esošais serotonīns stimulē laimes hormonu, kas rada labsajūtu un dod pozitīvo enerģiju,” aģentūrai LETA stāstīja dārzniecības Neslinko un lielākās tomātu kolekcijas Latvijā audzētāja Elga Bražūne. Latvijā audzēti tomāti ir nesalīdzināmi garšīgāki par lielražotāju hibrīdtomātiem, jo tiem ir izteikts aromāts, katrai šķirnei sava neatkārtojama garšas buķete, kā arī liela izvēle krāsās, formās un izmēros. 

 Ikviens izstādē varēs iegūt profesionālu dārzkopju konsultācijas, uzzināt par dažādu dziedniecības augu labajām īpašībām, kā arī varēs iegādāties tomātus. Izstāde Latvijas Dabas muzejā notiks sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības entuziastu klubu Tomāts. Izstādes atklāšana muzejā 24.augustā plkst.11.00.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu