Feiferis: Ar “Citadeles” pārdošanu jānogaida trīs gadi • IR.lv

Feiferis: Ar “Citadeles” pārdošanu jānogaida trīs gadi

21
Inesis Feiferis. Foto: Kaspars Krafts, F64

Patlaban pārdodot banku, valsts iegūtu neadekvāti zemu cenu

Ja banku “Citadele” pārdotu tagad, valsts iegūtu neadekvāti zemu cenu, intervijā laikrakstam “Dienas Bizness” saka bijušais Hipotēku un zemes bankas prezidents Inesis Feiferis, kurš īsu brīdi “Parex bankas” grūtajā laikā bija arī tās vadītājs.

Viņš uzskata, ka patlaban starptautiskajos tirgos ir vairāk to, kuri vēlas kādu banku pārdot, nekā to, kuri grib pirkt.

Feiferis tāpēc iesaka kādu laiciņu nogaidīt, celt “Citadeles” vērtību, lai to varētu pārdot adekvātu samaksu, atgūstot līdzekļus, kurus valsts šajā kompānijā ir ieguldījusi.

Feiferis arī teic, ka neesot noslēpums – ap “Citadeli” rosoties tieši kaimiņvalsts Krievijas izcelsmes kapitāls, piemēram, “bijušais “Parex bankas” vadošs darbinieks Roberts Idelsons”, kurš tagad ir Krievijas bankas “M2M Private Bank” vadītājs.

Vaicāts, cik ilgi gaidīt ar bankas pārdošanu, Feiferis teic – apmēram trīs gadi.

 

Komentāri (21)

Aivars Krauklis 11.08.2011. 14.28

Līdumniekam – tiklīdz nodibināšu savu 100% latvisko banku „Kabatai & Čomiem” – Jūsu nauda laipni gaidīta.
Par tēmu – Latvija ir pietiekoši maza, lai cilvēkam, kurš pavisam godīgā darbā izaugtu līdz bankas vadītājam, sarastos liels bars ietekmīgu, „sabiedrībā pazīstamu un tautā mīlētu” paziņu, kuru kredītspējas būtu neērti pārbaudīt tikpat stingri, kā manējās. Gadījums ar Birkava kungu tikai viens no zināmākajiem. Tāpēc ar savu naudu vietējiem kantoriem neuzbāžos.

+3
-1
Atbildēt

0

Ingoniite 11.08.2011. 10.39

Pilnīgi piekrītu.
Publiskā īpašuma pārdošana iet roku rokā ar korupciju, gan jau pavisam drīz būs redzams, kuri no lēmējiem vilks ārā argumentus tipa “a mums līgumi noslēgti”, “tāpat nekad nebūs dārgāk”, “Eiropa saka jāpārdod” u.t.t.

+2
0
Atbildēt

0

Gunārs Nažinskis 11.08.2011. 13.34

Tīri privāti:
Vienmēr savus naudas darījumus esmu centies uzturēt Latvijas īpašnieku bankās, jo tikai tā ienākumi no pakalpojumiem maksimāli paliek LV (diemžēl līdz šim lielākoties tomēr LV bandītiem). Šobrīd mana banka ir Citadele. Ir vēl viena banka – Hipotēku & zemes banka. Kad pārdos Citadeli – būs jāpāriet uz Hipotēku, ko cik saprotu arī pārveido par aģentūru. Pēc tam nekā …
Ir tomēr diezgan savādi, ka LV uzņēmēji nenodarbojas ar banku attīstību. Pirmkārt, jau tas nozīmē, ka ieņēmumi no bankām drīzāk no LV aizplūst, tad šķiet savādi, ka mums augstskolās apmāca milzumdaudz banku speciālistu, kuru atdeve pēc tam LV nav maksimāla

0
0
Atbildēt

1

    Una Grinberga > Gunārs Nažinskis 11.08.2011. 14.36

    1) Uz priekšu: ar savām bankas komisijām palīdzi uzturēt LV politbiznesu!

    2) Iesaku tomēr painteresēties, kā bankas darbojas Latvijā. Tev par pārsteigumu atklāsies, ka visas bankas lielākoties aizņemas ārzemēs, ko izsniedz kredītos LV, jo LV noguldījumu apjoms ir niecīgs. Tavs paņemtais kredīts ir kāda zviedra vai vācieša sūrī grūti sapelnītais kapitāls.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu