Turpmāk policijai jāzvana pa tālruni 110 • IR.lv

Turpmāk policijai jāzvana pa tālruni 110

30
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Policiju varēs sazvanīt arī pa pašreizējiem tālruņa numuriem 112 vai 02

Galvenais ieguvums no jaunā Valsts policijas ārkārtas zvanu tālruņa numura 110 ieviešanas ir policijas reaģēšanas spēju palielināšana. 

Tomēr, neskatoties uz jaunizveidoto tālruņa numuru, policiju varēs sazvanīt arī pa pašreizējiem tālruņa numuriem 112 vai 02, raksta BNS. 

Jaunais palīdzības tālrunis paredzēts tiem gadījumiem, kad iedzīvotājiem ir nepieciešama tūlītēja policijas palīdzība – ja notiek nopietns sabiedriskās kārtības apdraudējums, noziegums vai ceļu satiksmes negadījums. 

Jaunais tālruņa numurs ir bezmaksas, tas darbojas visu diennakti, to var sazvanīt gan no mobilā, gan fiksētā tālruņa, un tas savieno ar jebkuru dežūrdaļu. Visas sarunas tiek ierakstītas. 

Zvanot pa tālruni 110, iedzīvotājs tiks savienots ar attiecīgā policijas reģiona centru, kurš apkalpos zvanu. Tālāk policijas dežurants nodod informāciju tuvākajai policijas ekipāžai vai iecirknim, un tad policijas ekipāžai atliek tikai ierasties notikuma vietā. Ņemot vērā to, samazināsies tiks svarīgais laiks no notikuma līdz policijas reaģēšanai.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu