Gribam redzēt! • IR.lv

Gribam redzēt!

6
Austra

Ko noteikti nedrīkst palaist garām mūzikas festivālā Positivus


Jānis Žilde,
TVNET izklaides un kultūras sadaļas redaktors:
Nebūs pārsteigums, ja teikšu, ka galvenais iemesls, kāpēc jādodas uz festivālu, ir Baltimoras sapņu popa duets Beach House. Apkopojot pagājušā gada interesantākos albumus, kā pirmo kronēju viņu plati Teen Dream. Viktorijas Legrānas zemais balss tonis, kas sasaucas ar Niko un Marianu Feitfulu komplektā ar lieliskām melodijām un smalkiem aranžējumiem, ir viens no maniem pēdējo gadu lielākajiem piedzīvojumiem. Noteikti iesaku noskatīties arī latviešu izcelsmes meitenes, izbijušas operdziedones Keitijas Stelmanes un Toronto grupas Austra koncertu. Par patīkamu pārsteigumu varētu parūpēties britu dendiji Frankie&The Heartstrings un nopietnie londonieši Chapel Club, savukārt svaigas popmūzikas vēsmas Salacgrīvā noteikti varēs baudīt producenta un solomākslinieka Marka Ronsona koncertā. 

No ārvalstu viesiem jāredz arī Birmingemas kvartets Editors un Kalifornijas dziedātāja Kamerona Mesirova jeb Glasser, kas savā spocīgajā Zola Jesus+Fever Ray+Bat for Lashes skaņu estētikā spējusi integrēt arī 80.gadu superzvaigznes Enjas dekorācijas. 

No pašmāju māksliniekiem pats beidzot vēlos koncertā dzirdēt Valmieras instrumentālā roka grupu Parára un atklājumu – kvartetu Starmetis. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu