Atceļ apsūdzības "Alfas" inspektoriem par tiesneša piekaušanu • IR.lv

Atceļ apsūdzības “Alfas” inspektoriem par tiesneša piekaušanu

30
Foto: Evija Trifanova, LETA

Lieta nodota papildu izmeklēšanai Valsts policijas Iekšējās drošības birojam

Augstākstāvošs prokurors tomēr atcēlis apsūdzību trim speciālo uzdevumu bataljona “Alfa” inspektoriem par kāda tiesneša smagu piekaušanu pērn pavasarī, vēsta aģentūra BNS.

Marta beigās trim speciālo uzdevumu bataljona “Alfa” inspektoriem Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā izsniegtas apsūdzības par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, ja tas saistīts ar vardarbību un izraisījis smagas sekas, proti, cietušajam nodarīti smagi miesas bojājumi.

Pēc prokuratūras domām, apsūdzētie, aizturot personu, pārkāpuši fiziska spēka lietošanas samērīgumu, ko nosaka likums par policiju. Cietušais ir viens no Rīgas tiesu apgabala rajona līmeņa tiesnešiem. Noziegums noticis 2010.gada 17.aprīlī pie “Arēnas Rīga”, kur apsūdzētajiem bija pienākums rūpēties par sabiedrisko kārtību.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne aģentūrai BNS teica, ka pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļas virsprokurors, izvērtējot krimināllietas materiālus un Rīgas tiesas apgabala prokuratūras uzrādītās apsūdzības, nolēma tās atcelt un lietu nodot papildu izmeklēšanas darbību veikšanai Valsts policijas Iekšējās drošības birojam. Virsprokurors uzskatīja, ka lietā tajā brīdī pierādījumi nav bijuši pietiekami, lai personām izvirzītu apsūdzības.

Bataljons “Alfa” šogad sliktu slavu izpelnījās, kad divi tā darbinieki janvāra beigās piedalījās uzbrukumā spēļu zālei Jēkabpilī. Savukārt martā Rīgā, Augusta Deglava ielā divi iereibuši “Alfas” darbinieki ar automašīnu “Audi” izraisīja vairākas avārijas, tostarp notriecot policistu, kurš mēģināja aizturēt dzērušos “Alfas” darbiniekus.

Pēc Jēkabpilī notikušā bruņotā uzbrukuma 120 bataljona darbiniekiem tika veikta ārpuskārtas psiholoģiskā testēšana. Pēc psiholoģiskās testēšanas 12 darbinieku atzīti par nepiemērotiem darbam bataljonā, tādēļ pēc dienesta vadības lēmuma viņi tiks pārvietoti citos amatos, kuros ir mazāka psiholoģiskā slodze.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu