Nogremdējis pats sevi • IR.lv

Nogremdējis pats sevi

5
Zīmējums — Ernests Kļaviņš

Starptautiskā Valūtas fonda direktora Dominika Štrausa-Kāna (62) seksa skandāls būs pirmais Francijas politikā, kas iznīcina populāru prezidenta amata kandidātu 

Starptautiskā Valūtas fonda vadītāja Dominika Štrausa-Kāna uzvara nākamgad paredzētajās Francijas prezidenta vēlēšanās nozīmētu vairākus jaunumus franču politiskajā dzīvē. Viņš būtu pirmais sociālistu partijas līderis, kas oficiāli noniecinājis marksismu. Viņš būtu pirmais ebrejs, kas ievēlēts Francijas līdera amatā. Un viņš būtu pirmais izteikti bagātais prezidents zemē, kur par piedauzīgu uzskata vārdu «nauda», nevis «sekss». 

Turklāt izredzes uzvarēt viņam patiešām bija labas, jo jaunākajās aptaujās Štrauss-Kāns apsteidz pašreizējo prezidentu Nikolā Sarkozī par vairāk nekā desmit procentiem. Šī pat ir vēlētāju uzticība avansā, jo SVF direktors vēl nemaz nebija oficiāli paziņojis par savu kandidēšanu. 

Taču negaidīts notikumu pavērsiens tagad nodrošinās to, ka Dominiks Štrauss-Kāns, kuru bieži dēvē pēc viņa iniciāļiem – DŠK, būs pirmais franču politiķis, kura karjeru sagrāvis tieši sekss, nevis, piemēram, blēdīšanās ar naudu. Kad svētdienas rītā Parīzē pienāca ziņas par bijušā ministra aizturēšanu Ņujorkā pēc seksuāla uzbrukuma viesnīcas istabenei, tās tika uztvertas gan ar neticību, gan ar aizdomām par provokāciju, gan arī ar plecu paraustīšanu – ko gan citu vēl varēja gaidīt. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu