VIDEO: Nulles deklarācijas likumprojekts ir eksotisks • IR.lv

VIDEO: Nulles deklarācijas likumprojekts ir eksotisks

21
Guntars Graiksts

Providus pētnieks Valts Kalniņš secina, ka likumprojekts par nulles deklarāciju netiks pieņemts

Ja likumsprojekts tiktu realizēts, tas izskatītos apmēram šādi: liels skaits cilvēku kuriem šīs deklarācijas būtu jāiesniedz, to neizdarītu, viņi par to nebūtu uzzinājuši, vai arī viņiem par to būtu nospļauties. Sevišķi tiem, kas dzīvo ārpus Latvijas. Vai arī viņi deklarācijas būtu aizpildījuši nepilnīgi vai nepareizi, uzskata sabiedriskās politikas centra Providus pētnieks Valts Kalniņš.

Pēc viņa domām VID vajadzētu pārveidot jau esošās gada ienākumu deklarācijas, pievienojot tām nepieciešamās uzziņas par uzkrājumiem. 

Komentāri (21)

mary75 05.04.2011. 21.35

Tas, ka var nepieņemt pat šādu likumprojektu, tas ir pilnīgi ticami, jo pat tāds daudziem kaut nedaudz, bet apgrūtinās nelikumīgu rīcību.

+4
-1
Atbildēt

0

vērtīgs relikts 07.04.2011. 13.34

Dīvaini mums tie providus pētnieki.Likumu, kas beidzot apturētu valsts nozagšanu, jau gadu desmitiem nevar pieņemt, bet tikko valdība beidzot cenšas to izdarīt, atrodas kāds Krā, krā, kas jau vaimanā, ka tas tikpat nedarbosies.

Būtu labāk domājis, kā lai kaut kas darbotos, nevis visu nolikt.

Kad ieviesa likumu par IIN atmaksu par mācību maksu un zobārstiem , arī tika darīts viss iespējamais, lai likums nedarbotos, sākumā atmaksu saņēma tikai informētie VID darbinieki un grāmatveži, kas čaklāk lasa likumus, līdz ar to daudzi zobārsti joprojām varēja čekus nedot (ko protams, arī tagad dara, bet mazākā apjomā).

Ja cilvēku vairums sapratīs, ka likums par sākumdeklarēšanos ir nepieciešams, lai likumīgi beidzot varētu kādam paprasīt, kur viņš ņem negodīgi iegūtos līdzekļus, tad viss būs kārtībā. Jo tie, kam nav ko slēpt, labprāt aizpildīs deklarācijas. Brēc jau tikai tie, kam jau tagad parādās mistiskas ienākumu pieauguma summas un dāvanas no sievām, pensionētiem vecākiem vai pēkšņi mirušiem biznesa partneriem.

+2
-1
Atbildēt

2

    Maija > vērtīgs relikts 08.04.2011. 14.53

    karmena, man jāsaka, ka tu esi boļševiku plintniece pēc sava domāšanas veida! tev viss ir vai nu balts vai melns, visus cilvēkus tu iedali savējos (labajos), tas ir tādos, kuri domā TIEŠI TĀPAT ka tu, vai ienaidniekos (renegātos, otkatu grābējos, elles izdzimteņos utm.), ja nedomā TIEŠI TĀPAT kā tu.
    pats skumjākais, ka no tava viedokļa nedrīkst novirzīties pat vismazākajos sīkumos :( Tavuprāt ienaidnieks ir un paliek ienaidnieks, pat, ja viņš tiecas uz tiem pašiem mērķiem kā tu, tikai iebilst, ja kāds uzstāj, ka, tēlaini runājot, jādodas basām kājām pār sasistu pudeļu lauskām un ierosina uzvilkt vismaz sandales.
    P.S. nevaru vien nobrīnīties, kur latviešiem 20 gadus pēc neatkarības atgūšanas tik daudz cilvēku ar boļševiku domāšanu. vari sevi mierināt, ka tu tāda neesi viena :(

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    vērtīgs relikts > vērtīgs relikts 08.04.2011. 18.01

    valynx , paldies par komplimentu, bet neesmu ne boļševiks, ne plintniece.

    Esmu diezgan mazs meņševiks, kas jau 20 gadus bijusi spiesta noskatīties uz bezjēdzīgo un tizlo Latvijas prihvatizāciju (palasiet, igauņi izrādās, tā nerīkojās), kā arī uz bezjēdzīgajiem , Latvijas iedzīvotājiem kaitnieciskajiem likumiem, par ko re kur arī komentētājs (idaho ) ir kaut ko uzrakstijis.
    Tam, ka beidzot taču tās sākumdeklarācijas ir jāievieš, pierādījums ir kaut vai tā Kampara epopeja. Ja Kampara kundze būtu savus uzkrājumus glabājusi bankā (un NAV obligāti skandināvu, bankas piederība likumā nav paredzēta kā te bļauj), ja Kampara kungs samaksu, jeb avansu par kaut ko, būtu saņēmis caur banku, nevis aploksnē, tad viņam nebūtu problēmu. Kamēr Latvijā kā 90.gados skraidīs noslēpumaini vīreļi ar naudas koferīšiem, tikmēr būs arī daži, kas staigās basām kājām pa pudeļu lauskām.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 09.04.2011. 18.31

ja vid darbinieki pardos sos datus profesionaliem zagliem..ko tad..?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu