Vaškevičs atbrīvots no apcietinājuma • IR.lv

Vaškevičs atbrīvots no apcietinājuma

37
Raitis Plauks, F64

Atstājot cietumu, kukuļdošanā apsūdzētajam piemēroti trīs citi drošības līdzekļi

Aizdomās par kukuļdošanu turētais un no apcietinājuma atbrīvotais Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieks Vladimirs Vaškevičs pirmdien pameta Rīgas Centrālcietumu, nesniedzot nekādus komentārus un neatbildot ne uz vienu žurnālistu uzdoto jautājumu, vēsta aģentūra LETA.

Vaškevičam noteikts aizliegums konkrētām personām un vietai, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Iepriekš, to, ka par Vaškeviča atbrīvošanu iemaksāta 60 000 drošības nauda, apliecināja viens no Vaškeviča advokātiem Aloizs Vaznis. Viņš informēja, ka minēto pārskaitījumu veikuši paši advokāti, taču, kur šī nauda dabūta, Vaznis nevēlējās atklāt, norādot, ka tas ir noslēpums.

Jau ziņots, ka piektdien, 25.martā, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa, pārskatot Vaškevičam piemēroto drošības līdzekli, nolēma viņu atbrīvot no apcietinājuma pret 60 tūkstošu latu drošības naudu.

Vaškeviča advokāts Juris Dzelme pēc tiesas sēdes aģentūrai LETA izteicās, ka tādējādi “ir noticis brīnums”. Advokāts par tiesas lēmumu sacīja, ka tas ir izsvērts un pamatots. Dzelme žurnālistiem norādīja, ka lēmumu par Vaškeviča atbrīvošanu uztver kā novērtējumu visām tām nepilnībām, kas esot pieļautas izmeklēšanā.

KNAB Vaškevičam izvirzījis apsūdzības par vairāk nekā 50 tūkstošu eiro kukuļa došanu kādai VID augstai amatpersonai, kuras vārds netiek atklāts.

Komentāri (37)

mary75 28.03.2011. 14.20

Domāju, Futbols arī 500000 atrastu, nesamērīgi maza drošības nauda, ņemot vērā viņa dzīvesveidu un inkriminēto noziegumu, tāpat gan arī kā Vilkastei tas smieklīgais sods.
Ja vēl atceras kādu tur tiesu, kur neielaida žurnalistus, lai netraumētu šī jaukā pārīša trauslo psihi, tad tiešām jāsaka – Latvijas tiesas – vishumānākās tiesas pasaulē.

+16
-1
Atbildēt

2

    jirgensone_ieva > mary75 28.03.2011. 16.11

    Zini, šitādi tipiņi vienā brīdī saņem cementa bloku.. :))) un dodas peldēt :)))… pārāk jau viņš publiski spīdēt sāci, nezinu kam tāds vēl var būt izdevīgs….

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > mary75 28.03.2011. 17.39

    Par to naudu, tas ir cirks. Advokāti savākuši :) domāju ka futbolam nav nekādu problēmu miljonu dabūt, tikai tagad izdevīgi ir nabadziņu tēlot.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

andris902 28.03.2011. 13.47

…manuprāt, arī šādai drošības naudai būtu jāuzrāda legāla izcelsme…citādi sanāk, ka jebkuru var izpirkt ar kārtīgi atmazgātas naudas paciņu…

+16
-2
Atbildēt

1

    oskaar > andris902 29.03.2011. 01.28

    Drošības naudai laikam legalitāte nav jāpierāda. Pietiek ar to, ka kāds ar šo naudu riskē.
    Nedomāju, ka par Vaškeviču iemaksājušie ļaudis, lai kas viņi būtu, ir pārliecināti par šī kunga nesavtīgo kalpošanu Latvijas nodokļu maksātāju interešu labā. Bet- kā redzam- viņi ir pārliecināti par to, ka viņu nauda zudumā neies. Tātad vai nu Vaškevičš tiesā pierādīs savu nevainību, vai arī līdz tiesai pazudīs kaut kur zilajās tālēs. Man šķiet, ka nožēlojamā kārtā piedzīvosim pirmo variantu.
    ————
    apliecināja… Aloizs Vaznis. Viņš informēja, ka minēto pārskaitījumu veikuši paši advokāti, taču, kur šī nauda dabūta, Vaznis nevēlējās atklāt, norādot, ka tas ir noslēpums.
    Nu- ja noslēpums, tad laikam ir skaidrs, ka šai izpirkšanas naudai ir aptuveni tāda pat izcelsme, kā pašam kukulim. Ar zemtekstu, ka tieši tāpat kukuļot varēs arī turpmāk.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

sigija_spure 28.03.2011. 14.42

reti pretīga ziņa

+12
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu