"Pro100TV" atteiksies no licences, ja nevienosies par apraidi • IR.lv

“Pro100TV” atteiksies no licences, ja nevienosies par apraidi

9
Gatis Gierts, F64

Nevienošanās gadījumā ar “Lattelecom” televīzijas kanāls varētu vērsties arī KP

Nacionālās televīzijas statusu ieguvušais kanāls “Pro100TV” atteiksies no licences, ja nevienosies ar “Lattelecom” par apraides maksu, vai arī vērsīsies Konkurences padomē (KP), aģentūrai BNS sacīja kanāla valdes loceklis Konstantins Vederņikovs.

“Pro100TV” vadība vēlas, lai ciparu apraidē to iekļauj bezmaksas pakā un vairākus mēnešus tā varētu raidīt nemaksājot. “Vienīgais, ko mēs lūdzam “Lattelecom”, ir vienādi nosacījumi. Arī mēs gribam izmantot to pašu, ko citi kanāli, – sākumā vairākus mēnešus raidīt bez maksas,” sacīja Vederņikovs.

Ja “Lattelecom” tam nepiekritīs, televīzija apsvērs iespēju atteikties no licences vai vērsīsies KP. Vederņikovs paskaidroja, ka televīzija vēlas arī turpmāk būt pieejama kabeļoperatoriem, taču tam būs nepieciešams pārejas periods.

“Lattelecom” pārstāve Ieva Bite apliecinājusi, ka SIA “Nordecom Media”, kas ir kanāla “Pro100TV Latvija” veidotāji, savulaik, saņemot nacionālās apraides atļauju, ir interesējušies par iespēju nodrošināt apraidi virszemes televīzijas bezmaksas pakā. Viņiem sagatavots līguma priekšlikums, taču uzņēmums atbildi nav sniedzis. Maksa par šādu iespēju ir apmēram 50 tūkstoši latu mēnesī jeb 650 tūkstoši latu gadā.

Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece šonedēļ atzina par padomes kļūdu to, ka jau pirms nacionālā statusa piešķiršanas “Pro100TV” netika prasīta vienošanās ar “Lattelecom”.

Televīzijai izdotā licence paredz, ka darbība jāsāk gada laikā. Licence tika piešķirta pērn jūlijā. Šis NEPLP lēmums atklātībā nācis tikai tagad un izraisījis plašu rezonansi par kārtību, kādā piešķir nacionālās televīzijas statusu.

Komentāri (9)

IneseT 25.03.2011. 12.09

lūk arī bizness krievu stilā. galvenais ka licenci dabūjuši, nu jau ar elkoņiem plēsīsies lai vēl pa velti šos raida!

+6
0
Atbildēt

0

mxblack 25.03.2011. 12.06

Vai tad šeit nepitiek ar TV5 krievu auditorijai? Bet tas piliktais “nacionālā” skan kā zaims mūsu identitātei.

+4
0
Atbildēt

1

    anita_meistere > mxblack 25.03.2011. 13.53

    krievu auditorija neskatās visādus tur tv5 (krevi kriminālo seriālu kanāls), pro100 utt. viņiem ir oficiālais putina finansēto kanālu bloks, ko jāskatās.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

janisvinodis 25.03.2011. 12.42

Blēži un avantūristi ir bijuši un būs, tie vienmēr mēģinās kādu ”apčakarēt”! Slikti ir tas, ka Slavenajai Padomei nepietika prāta un spēju saprātīgi rīkoties dotajā situācijā. Un atkal neviens ne par ko nav atbildīgs, jo visi sirdī gribējuši tikai labu! Bet nu sanāca kā vienmēr…

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu