Trīs "Alfas" inspektori apsūdzēti smagā piekaušanā • IR.lv

Trīs “Alfas” inspektori apsūdzēti smagā piekaušanā

13
Foto: Dita Krauze

Aģentūra: Cietušais ir viens no Rīgas tiesu apgabala rajona līmeņa tiesnešiem

Prokuratūra uzrādījusi apsūdzību trim speciālo uzdevumu bataljona “Alfa” inspektoriem par kāda tiesneša smagu piekaušanu pērn pavasarī, ceturtdien vēsta aģentūra BNS.

Prokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks apstiprinājis, ka trim speciālo uzdevumu bataljona “Alfa” inspektoriem šonedēļ Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā izsniegtas apsūdzības par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, ja tas saistīts ar vardarbību un izraisījis smagas sekas – cietušajam nodarīti smagi miesas bojājumi.

Pēc prokuratūras domām, apsūdzētie, aizturot personu, pārkāpuši fiziska spēka lietošanas samērīgumu, ko nosaka likums par policiju. Lietā iesaistītie policisti savu vainu par uzrādītajām apsūdzībām neatzīst. Apsūdzētajiem draud brīvības atņemšana līdz desmit gadiem.

Noziegums noticis 2010.gada 17.aprīlī pie “Arēnas Rīga”, kur apsūdzētajiem bija pienākums rūpēties par sabiedrisko kārtību.

Plašāku informāciju prokuratūra pagaidām nesniedz. Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka cietušais ir viens no Rīgas tiesu apgabala rajona līmeņa tiesnešiem.

Jau ziņots, ka bataljons “Alfa” sliktu slavu izpelnījās, kad divi tā darbinieki janvāra beigās piedalījās uzbrukumā spēļu zālei Jēkabpilī. Savukārt 13.marta pusdienlaikā Augusta Deglava ielā divi iereibuši “alfieši” ar automašīnu “Audi” izraisīja vairākas avārijas, tostarp notriecot policistu, kurš mēģināja aizturēt dzērušos “Alfas” darbiniekus.

Visbeidzot, pēc Jēkabpilī notikušā bruņotā uzbrukuma 120 bataljona darbiniekiem tika veikta ārpuskārtas psiholoģiskā testēšana. Pēc psiholoģiskās testēšanas 12 darbinieku atzīti par nepiemērotiem darbam bataljonā, tādēļ pēc dienesta vadības lēmuma viņi tiks pārvietoti citos amatos, kuros ir mazāka psiholoģiskā slodze.

Komentāri (13)

piziks 24.03.2011. 12.10

He, vispār jau interesants spēku samērs, — lai smagi piekautu vienu tiesnesi, 3 alfinieki bja vajadzīgi. Malacis tiesnesis.

+6
0
Atbildēt

0

disassociative 24.03.2011. 10.32

Atkal Alfa. Vai tiešām nav vēl pienācis laiks pilnībā šo bandītu struktūru izformēt?

+3
0
Atbildēt

0

piziks 24.03.2011. 09.59

Vai tā dumo, stulbo un nekaunīgo bandītu siltumnīca par valsts un nodokļmaksātāju naudu vēl nevienam nav pietiekami apnikusi?!

+5
-2
Atbildēt

1

    Liene Bērziņa > piziks 24.03.2011. 11.35

    ejam, ejam, visi paskatities, kas pie Saemas notiks…autoparvadātāji jau sākuši akciju pie Rīgas pils

    0
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu