Vienotība spilvenā • IR.lv

Vienotība spilvenā

3
Aivars Ozoliņš

Izbalsot Zatleru un ievēlēt citu prezidentu būtu tehniski vienkārši

Valda Zatlera paziņojums par gatavību arī otru termiņu pildīt prezidenta pienākumus ir mainījis diskusijas toni par kandidātiem. No «viena no iespējamajiem» Zatlers kļuvis par «kandidātu numur viens». Taču, ja tiek plānotas divas prezidenta vēlēšanas, kā pašlaik izskatās, viņš būtu «kandidāts numur viens» tikai pirmajām, kurās netiktu ievēlēts.

Būtu pieticis mazliet gudras politikas no Vienotības puses, lai līdz ar Zatlera paziņojumu par kandidēšanu sajauktu kuluāros zīmētās divpakāpju shēmas, kā iedabūt augstākajā valsts amatā Saeimas īstajam vairākumam – ZZS, SC un PLL – tīkamu personu. Taču Vienotība dod priekšroku apstākļu upura un notikušu faktu apvaimanātājas lomai, bet lemšanu un notikumu virzīšanu atstāj «zaļo zemnieku» ziņā. 

Rezultāts var būt smagos kriminālnoziegumos apsūdzētā Aivara Lemberga ieliktenis Pilī, valdības krišana un Vienotības pajukšana. Turklāt nešķiet neticami, ka par Lemberga kandidātu otrajās vēlēšanās – kad pirmajās Zatlers būtu izgāzts – balsotu arī Vienotība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu