Specvienības “Alfa” darbinieks izraisa vairākas avārijas • IR.lv

Specvienības “Alfa” darbinieks izraisa vairākas avārijas

16
Agnese Gulbe, LETA

“Audi” vadītājs izraisījis sadursmi ar auto, uzbraucis gājējam un ietriecies luksoforā

Svētdien Rīgā alkohola reibumā vairākas avārijas izraisījis kādas automašīnas “Audi” vadītājs, kurš izrādījies Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kārtības policijas pārvaldes patruļpolicijas vienības “Alfa” darbinieks, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

VP RRP preses pārstāve Sigita Pildava aģentūrai apstiprināja, ka incidentā Purvciemā bijuši iesaistīti divi VP RRP Kārtības policijas pārvaldes darbinieki, kuriem negadījuma brīdī nav bijis jāstrādā. Automašīna “Audi”, kurā atradušies policisti, piederējusi vienam no viņiem.

Savukārt VP preses pārstāve Zane Maskaļonoka apstiprināja, ka viens no policistiem pie “Audi” stūres atradies, būdams alkohola reibumā. Viņš ir aizturēts, bet otrs policists, kurš atradās automašīnā, ārstējas.

Par notikušo sākts kriminālprocess par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, atrodoties alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja rezultātā fiziski cietuši cilvēki. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Svētdien ap pulksten 12.35 Rīgā, Augusta Deglava ielā, automašīna “Audi” izraisīja sadursmi ar automašīnu “Opel”, pēc tās uzbraucot arī gājējam – 1980.gadā dzimušam vīrietim. Gājējs pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas no slimnīcas devies mājās. Savukārt “Audi” no notikuma vietas aizbrauca un pēc dažām minūtēm Dzelzavas un Nīcgales ielas krustojumā nobrauca no ceļa, ietriecoties apgaismes stabā, metāla nožogojumā un luksoforā.

No avarējušās automašīnas slimnīcā tika nogādāts 1984.gadā dzimis vīrietis, kuram ārsti konstatēja galvas traumu, labā augšdelma lūzumu, traumatisko šoku un alkohola reibumu. Otram 1984.gadā dzimušajam vīrietim, kurš brauca automašīnā “Audi”, ārsti konstatēja galvas traumu un alkohola reibumu.

Šī gada pirmajos mēnešos aizdomās par dažādu noziedzīgumiem un pārkāpumiem aizturēti vairāki policisti, tostarp arī “Alfas” darbinieki. 25.janvāra rītā četri policisti, tostarp divi “Alfas” darbinieki, veica bruņotu laupīšanu Jēkabpils spēļu zālē “Fēnikss” un bēgot sāka šaut uz kolēģiem, kas viņus ķēra. Apšaudē gāja bojā Viesītes policijas iecirkņa vecākais inspektors Andris Znotiņš, kurš centās aizturēt laupītājus, bet vēl divi likumsargi tika ievainoti. Visi uzbrukuma līdzdalībnieki vēlāk tika apcietināti.

11.februārī Jūrmalā uz ielas tika aizturēti divi dienesta formās ģērbušies Konvoja bataljona policisti spēcīgā alkohola reibumā, bet 17.februārī Rīgā divus kārtībniekus aizturēja aizdomās par zādzību no automašīnas. Tāpat 17.februārī aizdomās par narkotisko vielu tirdzniecību tika aizturēts Valsts objektu apsardzes birojā strādājošs policists, kura dienesta pienākumos ietilpa arī Ministru kabineta ēkas apsardze.

Komentāri (16)

cii sprīdža students 14.03.2011. 15.03

Vai Alfā ir kāds kārtīgs policists arī, vai tikai deģenerāti?
Ja tādas ir mūsu “specvienības”, tad apvērsumu valstī var uztaisīt jebkura labi organizējusies neliela ļaužu grupiņa.

+7
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 14.03.2011. 21.01

Ir jāatjauno zemessardze, kuru pēc savas sugas brāļu, Solncevas bandītu, prasības iznīdēja Čevers un Trulais.

+7
-2
Atbildēt

0

Ieva 14.03.2011. 16.04

Ir jātaisa pašaizsardzības vienības, linča tiesas, citu izeju neredzu.
Sodi tiek samazināti, velosipēdu, zaptes burku zagļus un kabatzagļus nesodīs, korumpanti pirms tiesa brauc uz Alpiem slēpot, tie , kam būtu bandīti jāķersta, paši ir slepkavas…
Nav vienkārši citas izejas. Latvijā jāzveido organizācija, kas aizsargātu iedzīvotājus, un rūpētos par drošību un sabiedrisko kārtību.

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu