Aizdevēji aicina samazināt valsts tēriņus • IR.lv

Aizdevēji aicina samazināt valsts tēriņus

65
Foto: Gatis Gierts, F64
Indra Sprance

SVF nav mierā ar valdības plānu budžeta konsolidāciju veikt, galvenokārt, uz ieņēmumu palielināšanas rēķina

Starptautiskie aizdevēji šā gada budžeta grozījumos vairāk vēlētos redzēt pasākumus tieši izdevumu pozīcijās, nevis ieņēmumu palielināšanā kā tas ir pašreiz. Šodien valdības un aizdevēju sarunas gan turpinās, puses turpina saskaņot budžeta konsolidācijas pasākumus, un konkrētas vienošanās vēl nav panāktas.

Kā aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas pārstāvis Aleksis Jarockis, vakar notikusi kārtējā telefonkonference ar aizdevējiem, kurā piedalījušās nozaru ministrijas, kas iesniegušas alternatīvus priekšlikumus. Sarunā piedalījies arī koalīcijas partnera Zaļo un zemnieku savienības deleģētais pārstāvis Saeimas deputāts Andris Bērziņš.

Aizdevēji uzsver, ka konsolidācijas ietvaros īstenojamajiem alternatīviem priekšlikumiem jābūt ilgtspējīgiem un kvalitatīviem, lai virzītos uz mērķi – budžeta deficīta samazināšanu.Tāpēc tādi pasākumi, kā, piemēram, dividenžu palielināšana no "Latvijas Valsts meži" peļņas, netiek atbalstīti.

Saskaņošanas process ar aizdevējiem turpinoties, un tie lūguši papildu informāciju no ministrijām.

Jau vēstīts, ka koalīcijas partijas vienojušās par šā gada budžeta papildu konsolidācijas pasākumiem vairāk nekā 50 miljonu latu apmērē, taču šobrīd notiek iecerēto pasākumu saskaņošana ar Starptautisko valūtas fondu un Eiropas Komisiju.

Lielāko daļu konsolidācijas plānots veikt uz nodokļu palielinājuma rēķina, paaugstinot akcīzi benzīnam, cigaretēm, alkoholam, atceļot samazinātās nodokļa likmes dabasgāzei. Savukārt izdevumu daļā par pieciem miljoniem latu tiks mazināti valsts pārvaldes izdevumi atalgojumam.

 

Komentāri (65)

mary75 01.03.2011. 14.02

šķiet, ka tas, ka jāmazina tēriņi, nevis jāceļ nodokļi, ir skaidrs visiem, izņemot sevišķi “talantīgos”, arī Latvijā, ne tikai aizdevējiem.
Kur un kam samazināt – tas ir cits jautājums, šoreiz ne par to runa.
Visiem, izņemot Lemberga zombiju komandu, kas sevi nez kādēļ nosaukusi par ZZS, un, kuras vienīgais ierocis cīņā par popularitāti ir primitīva līmeņa populisms.
Lembergam asbsolūti nerūp valsts attīstība un labklājība, vienīgā viņa rūpe – izvairīties no soda.
Un zaudējot politisko ietekmi un iespēju ietekmēt un graut valsts juridisko sistēmi, sods būs neizbēgams.
To saprot gan Lembergs, gan PLL, un piecūko visas iestādes, kam ir sakars ar tiesiskumu, ar muižniecveidīgajiem.
Un ar populismu, kas valstij ir graujošs, cer arī turpmāk saglabāt politisko ietekmi.
PLL problēmas tādas pašas, tāpēc šo abu graujošā darbība ir, vismaz, saprotama.
toties SC, kas kļuvis par šo te “partiju” galveno balstu, izskatās sevišķi nožēlojami.
Atbildīga partija, pat, ja to kādu iemeslu dēļ neuzņemtu koalīcijā, nekad neatbalstītu tādus ZZS un PLL, ko SC dara.
Vai nu neviens nespēj piebremzēt histērisko Urbanovicu, jo ir tur iekšā arī sakarīgi cilvēki, vai tam ir cits iemesls – nezinu, bet, SC izraisa lielu vilšanos, no atbildīgas partijas nav ne vēsts.

+20
-2
Atbildēt

5

    lebronj2356 > mary75 01.03.2011. 14.07

    Kurš tad tur sakarīgs no SC ? Ādamsons vai Kravcovs varbūt…nu nav arī SC nekādas idejas…tad jau drīzāk Zemniekos var atrast sakarīgus cilvēkus…Bet nevajag idealizēt Vienotību, kas nedara neko pretēji ZZS un turpina dancot nodokļu skrūvēšanas virzienā…

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > mary75 01.03.2011. 15.51

    Tā ”taktiskā kļūda” rezultējās arvien pieaugošā inflācijā, kas dara nabadzīgākus cilvēkus….Stabilitāte var būt arī kapsētā bet vai no tā ir kāds labums, tas jau ir cits jautājums !

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 01.03.2011. 14.46

    Aiz SC stāv K-K, tas jau zināms sen, bet, atšķirībā no ZZS, nevar teikt, ka SC pilnībā pieder K-K, vismaz, agrāk tā domāju.
    Kas attiecas uz Maskavas roku – tad uz Maskavu pie Putina braukuši gan ZZS, gan PLL, gan SC parstāvji, bet, domāt, ka tie visi strādā tikai pēc Maskavas scenārija, būtu pārsteidzīgi.
    Cik zināms, Lembergam arī cieši sakari ar dažiem Krievijas oligarhiem. kas tuvi Kremlim, jo citu oligarhu Krievijā vienkārši nav.
    Un Lemberga retorika attiecībā uz NATO, Sorosu, NVO pārspēj par SC retoriku.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    mxblack > mary75 01.03.2011. 14.28

    Nav izslēgts ka aiz SC, tāpat kā aiz Flika, stāv pavisam citi spēki, kuriem ir daudz naudas un viena interese, palikt nesodītiem un turpināt pārpumpēt mūsu nodokļus savos banku kontos. Bet Vienotība ir spiesta lavierēt starp šo milzīgo un bagāto spēku un SVF. Gala rezultāts izskatās tieši tāds un SC faktiski tiek izmantota par trumpi un pātagu, lai dīdītu Vienotību un turpinātu mūs izsūkt kā citronus, lai pēc tam izmestu atkritumos. Būtībā nudas vara šeit ir nomainījusi jebkuru demokrātiju, tapēc arī mēs esam visnabagākie ES un no mums tiek prasīts arvien vairāk. Vienotība daudzos puktos vairs neievēro solīto un iet pret savu velētāju, vai viņi paši to nesaprot? Vai viņi nesaprot kādas tam būs sekas? Tatad ir kāds lielāks spēks par vēlētāju atbalstu, kas spiež uz Vienotību.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 01.03.2011. 14.18

    Cik noprotu, V izlēmusi, ka pirmajā vietā ir valdības stabilitāte, par jebkuru cenu.
    Neņemos spriest, kā ir labāk, bet, ne jau V, bet taisni ZZS bremzē visas reformas.
    V var vainot taktiskās kļūdās, bet ZZS rīcība ir noziegums.

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

murnieks112233 01.03.2011. 14.01

Aizdevēji vēlas strukturālās reformas valsts pārvaldē-visādu padomju, valžu,aģentūru, fondu, inspekciju un parazītkantoru, kur sēž caurbirušie deputāteļi un viņu radi, draugi likvidēšanu, bet mūsu grūtgalvīši turpina rullēt šo valsti uz elli….

+16
-3
Atbildēt

0

Valdis 01.03.2011. 15.15

Pēc visa spriežot aizdevēji tiešām vēlas šo valsti nolikt uz reāla attīstības ceļa un samazināt līdz minimumam nelietderīgos valsts tēriņus, kurus apmaksā nodokļu maksātājs. Diemžēl valdība meklē visādus apkārtceļus, lai pabarotu SVF vilku, bet atstātu dzīvu valsts nelietderīgo pārvaldes aparātu ar iespējām politiķiem īsā laikā tikt pie ievērojamas turības uz nodokļu maksātāju un valsts attīstības rēķina. Un tā nu tiek celti visi iespējamie un pastāvošie nodokļi, kā arī klāt vēl tiek izdomāti pilnīgi jauni, vēl nebijuši, ka tas nodoklis caur elektrības tarifiem, aizbildinoties ar Latvenergo iekļaušanos brīvajā tirgū. Diemžēl mājsaimniecībām ar šo viņu tirgu nav nekāda sakara, jo izeja uz to tām ir slēgta. Tā ir kārtējā valdības atbalstītā cilvēku apkrāpšana, tāpat kā visa šī budžeta konsolidācija. Jebkurš akcīzes nodoklis taču ir jāapmaksā patērētājam, bet tie arī esam mēs, nodokļu maksātaji. Mūs te āzē un aplaupa ik uz soļa, lai tikai varenie varētu turpināt izlaupīt valsti un aplaupīt mūs.

+7
-1
Atbildēt

3

    piziks > Valdis 01.03.2011. 17.46

    Vajadzētu iet aizdevējiem palīgā un iespert pa pakaļējo tiltu Vienotības svētbildei Dombrovskim, lai velk savu Vienotības glumiķu vilcienu tālāk no varas. SVF misijai ir daudz labākie priekšstati pat konsolidāciju un budžeta veidošanu: priekš kam pa vidu starp Latvijas sabiedrību un aizdevējiem ir vajadzīga puņķainā Vienotības varasblīve, kas bez ZZS nespēj eksistēt? :)

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    piziks > Valdis 01.03.2011. 23.26

    Tie LPP/LC vismaz ķepas no siles izcēla, bet Vienotība savas ķepas tai silē iecēla un visneprofesionālākajā un nekaunīgākajā veidā pacēla nodokļus.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Valdis 01.03.2011. 18.37

    to Optiskais Tēmeklis
    Neizliecies par pamuļķīti, kas nezin, ka starptautiskie aizdevēji ar trekniem gāzētājiem vispār nekādās sarunās neielaidās, tāpēc tie izdzimteņi labprātīgi izcēla savas priekšķepas no siles.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu