Par himnas nepārraidīšanu sodīti 7 LTV darbinieki • IR.lv

Par himnas nepārraidīšanu sodīti 7 LTV darbinieki

18
Foto: Dāvis Valbaks, F64

Abu kanālu vadītājas un ētera režisores sodītas ar rājienu

Par valsts himnas nepārraidīšanu Latvijas Televīzijas (LTV) ēterā Jaungada naktī sodīti septiņi darbinieki – četriem izteikti rājieni, diviem – piezīmes, vienam – rakstisks aizrādījums, otrdien vēsta "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Rājienus saņēmušas abas kanālu direktores – LTV1 vadītāja Baiba Šmite un LTV7 vadītāja Ija Circene-Groša, kā arī abu kanālu ētera režisores Rasma Dumpe un Anita Buzjuka.

Par nolaidību LTV Vecgada programmā, kad pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera uzrunas netika atskaņota skatītāju gaidītā Latvijas himna, sākotnēji LTV ģenerāldirektors Edgars Kots nesolījās nevienu sodīt, tomēr tas izdarīts. "Disciplinārsodus saņēma gan izpildītāji, gan administrācija. Piezīmes un rakstisko aizrādījumu piemērojām darbiniekiem, kuru amati saistīti ar ētera plānošanu," apstiprināja LTV vadītājs.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) un LTV vadība atkārtoti norāda, ka uzņemas morālu atbildību un atvainojas LTV1 un LTV7 skatītājiem par himnas neatskaņošanu, ziņo aģentūra BNS.

Jau vēstīts, ka gadu mijā pēc Valsts prezidenta uzrunas kā ierasts netika atskaņota himna, bet tās vietā izskanēja mobilo sakaru operatora reklāma. Neapmierinātību ar to pauda prezidenta kanceleja, norādot, ka Latvijas himnas atskaņošana sabiedriskajā televīzijā pēc prezidenta uzrunas ir gaidīta tradīcija, kas iedzīvotājos raisa svētku izjūtu un patriotismu par savu valsti, tāpēc nav pieļaujams, ka šī tradīcija tiek mainīta.

Šo misēkli LTV pārstāvji iepriekš skaidroja kā paviršību. Par to neapmierinātību pauduši TV skatītāji. Taču daži sabiedrības procesu vērtētāji apšaubījuši, vai himnas atskaņošana gadumijā ir obligāta.

Komentāri (18)

Edzs 01.02.2011. 19.12

:
interesanti, – vai nakamgad Kots lidos no kresla kad LTV1 laizhot reklamas par 15 minutem Jaungadu parbidis?
vai ari tad shim nebus neviena aci jo Kljockins to uz horizontalu taimkodu norakstis..

+5
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 01.02.2011. 19.46

Septiņi – ļoti labs skaitlis. Vēl par sodu vajadzētu šiem cilvēkiem nākamo jaungadu sagaidīt mājās.
Ja nopietni, reklāmas iebīdītāji ir muļķi, kuriem vispār TV nevajadzētu atrasties.
Mūsmājās, kad saskandinām šampanieti, un no sirds vēlam viens otram gaišāku nākamo gadu, himna ir kā zīmogs brīvas valsts apliecinājumam laikā. Dabiski, neviens nepamanīja kaut kādu reklāmu – pamanījām, ka nav himnas, kuru parasti noklausamies kājās stāvot, ar glāzēm rokās.

+5
-1
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 01.02.2011. 11.29

Ja viņiem ar Kļockinu priekšgalā par sodu būtu desmit stundas plikiem jānostāv Doma laukumā un jādzied Latvijas himna, droši, nekas tāds nevarētu atkārtoties.

+5
-1
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu