Speciālās vienības "Alfa" policisti uzbrukuši pusaudžiem • IR.lv

Speciālās vienības "Alfa" policisti uzbrukuši pusaudžiem

35
foto: Mārtiņš Zilgalvis, f64

Decembra vidū policisti aizturējuši divus jauniešus, situši un atņēmuši telefonu.

Raidījums "De Facto" svētdienas vakarā vēstīja, ka speciālās vienības "Alfa" policisti pērnā gada decembra vidū Dārziņos uzbrukuši diviem 15 gadus veciem jauniešiem, situši un atņēmuši mobilo telefonu.

Abi pusaudži devušies ciemos. Viņi nav bijuši nedz alkohola, nedz narkotiku reibumā, tāpēc iemesla viņu aizturēšanai nebija. Tomēr drīz viņiem no aizmugures piebraucis džips un tajā sēdošie vīrieši likuši kāpt iekšā. Divi no vīriešiem bijuši "Alfa" formas tērpos, divi civilajā, ģērbušies melnos treniņtērpos.

Vispirms puišiem likts izņemt visu no kabatām, piedraudot ar fizisku izrēķināšanos. Neraugoties uz to, ka puiši pakļāvušies un izvilkuši kabatu saturu, viens no viņiem saņēmis četrus sitienus pa vēderu, pēc tam sasistas kopā abu jauniešu galvas. Vīrieši melnajos treniņtērpos esot teikuši, ka viņi nav policisti un varot puišus nosist, jo viņiem esot vienalga.

Viena puiša tēvs uzrakstījis iesniegumu policijā un, kā raidījumā atzina Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš, 21.janvārī tiks uzsākts kriminālprocess pēc panta par dienesta pilnvaru pārsniegšanu un vardarbības piedraudējumu, kā arī par zādzību. Tiesa, policija atturējās apstiprināt, ka notikumā iesaistītie vīrieši ir bijuši no policijas speciālās vienības "Alfa".

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece apstiprināja, ka pēdējo četru gadu laikā specvienības "Alfa" kontā ir 41 pārkāpums. Par atsevišķiem gadījumiem viņai esot bijis zināms, taču šāds pārkāpumu skaits esot jaunums.

Pēc notikumiem Jēkabpilī pagājušajā nedēļā, kad spēļu zāles "Fēnikss" aplaupītāji, kuru vidū bija arī "Alfa" policisti, nogalināja vienu policistu un ievainoja vēl trīs cilvēkus, to starp divus policistus un spēļu zāles darbinieku, daudzi pieprasa Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces atkāpšanos no amata. Taču pagaidām viņa to darīt negrasās.

Tā vietā viņa sola pārdēvēt speciālo vienību "Alfa", kuras nosaukumu pat policisti vairs nelietojot savstarpējās sarunās, kā arī mainīt vienības karogu.

 

Komentāri (35)

disassociative 30.01.2011. 21.52

Ļoti labi, ka šādas lietas nonāk masu informācijas līdzekļos. Būtu labi, ja katrs, kam nācies saskarties ar policijas visatļautību, nebaidītos un runātu. Daudz stāstu savāktos, bet tas varbūt beidzot iekustinātu šo sapuvušo sistēmu.

+11
-1
Atbildēt

0

kkristaps 31.01.2011. 12.52

Nupat izlasīju, ka nelielā Teksasas pilsētiņā divi policisti aplaupījuši veikalu un nogalinājuši pārdevēju. No 148 komentāru autoriem neviens pats nepieprasa ne iekšlietu ministra, ne Baraka Obamas demisiju. Dīvaini, vai ne? Vai varbūt šajā pilsētiņā trūkst prasmīgu kūdītāju, ar kuriem tik bagāta Latvijas “žurnālistika”.

+11
-2
Atbildēt

3

    daina_tabuna > kkristaps 31.01.2011. 14.32

    @ABC
    ASV ir federāla valsts. Tātad jāprasa nevis Obamas un/vai Iekšlietu ministra atkapšanās, bet pa galvu varētu saņemt Teksasas gubernators un vietējais policijas šefs (pat ne Federālā līmeņa, bet tieši- vietējais). Tas pirmkārt. Otrkārt, nav diezko adekvāti salīdzināt Teksasu ar mūsu pīļu dīķi. Vienā pašā Hjūstonā ir tikpat iedzīvotāju cik visā Latvijā. Otrajā un trešajā lielākajās Teksasas pilsētās (Dalasā un Sanantonio) kopā ir vairāk iedzīvotāju kā Latvijā. Pat 4., 5. un 6. (Ostina, Elpaso, Fortvorta) kopā ir vairāk iedzīvotāju.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > kkristaps 31.01.2011. 17.43

    Dzelžaini. Jo vairāk cilvēku, jo vairāk potenciālo noziedznieku. Nosauc valsti, kurā noziedznieku skaits proporcionāli ir krasi atšķirīgs uz kopējā pasaules fona!

    Zinātniski pierādīts, ka ir tikai 5% cilvēku, kas spēj šaut mērķtiecīgi pa citu cilvēku ar nolūku nogalināt (aizsargājoties neskaitās- tur citi instinkti darbojas). ASV Pilsoņu kara laikā pēc kaujas nereti atrada ieročus, kas bija pielādēti vairākas (rekords- 15) reizes, bet ne reizi nav izšauts (tajos laikos šautenes lādēja pa stobru). Lielākā daļa šāvienu visos karos iet pāri galvām. Nav cilvēks tāds mežonis kā Holivuda mēģina uzmālēt… Turklāt šie 5% nav īsti adekvāti, t.i. tiem ir psihiskas novirzes. Tāpēc arī lielvalstis attīsta tehnoloģijas- mīnmetējus, lielgabalus, raķetes un A-bumbas, jo tad ir vajadzīgi tikai daži psihopāti, kas spēj nogalināt simtus un tūkstošus.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Lee > kkristaps 31.01.2011. 14.58

    Skat, kas par loģiku! Līķus sadalīt proporcionāli uz iedzīvotāju skaita!

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

Agnese Lûse 31.01.2011. 01.35

Mūrniece.:Tā vietā viņa sola pārdēvēt speciālo vienību “Alfa”!
Tas ir tas pats kā Krievijā veco miliciju pārdēvēja par policiju,bet vai tikai”fasādes” maiņa tur ko dos..?Tur bez “kapitalā remonta” neiztik !

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu