Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

7
Ukrainas sieviešu politiskās kustības FEMEN aktīviste protestē pret prezidenta Viktora Janukoviča un valdības veikto ekonomikas «stabilizācijas» politiku. Vecajā Kijevas kapsētā rīkotās akcijas nosaukums — Tikpat stabili kā kapos. Foto — AFP/LETA

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Tunisijas premjers Mohammeds Ganuši pirmdien paziņoja par nacionālās vienotības pagaidu valdības izveidošanu. Tā sagatavos pirmstermiņa prezidenta un parlamenta vēlēšanas, kuras tiks rīkotas, jo autoritārais prezidents Zinelabidins ben Ali pagājušajā nedēļā aizbēdzis no nemieru pārņemtās valsts. Nemieros gājuši bojā 78 cilvēki. Gāztais prezidents, kas bija valdījis 23 gadus, ir ieradies Saūda Arābijā, kur sniegts patvērums. Stāvoklis valstī uzlabojas, tomēr ASV un vairākas Eiropas valstis ir brīdinājušas savus pilsoņus atturēties no braucieniem uz Tunisiju tur notiekošās vardarbības un saspīlētās situācijas dēļ.

Turpina pieaugt plūdos un zemes nogruvumos Brazīlijā bojāgājušo cilvēku skaits. Dabas stihija jau prasījusi vairāk nekā 600 cilvēku dzīvību, taču glābšanas dienesti brīdina, ka upuru skaits var pieaugt vēl divkārt, jo glābēji tikai sākuši atrakt nomaļākos ciemus, kurus klāj dubļu masas. Spēcīgās lietavas, kas ir ierastas Brazīlijas vasaras sezonā, šonedēļ pastiprinājusi aukstā gaisa fronte, kuras dēļ normālais no-krišņu daudzums dubultojies. Sinoptiķi brīdina, ka lietavas nemitēsies vēl vairākas dienas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu