Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība) rosinās parlamentā veidot darba grupu Valsts prezidenta ievēlēšanas procesa vērtēšanai, kurā aicināšot arī sabiedrības autoritātes. Iecerēts, ka visi parlamenta spēki deleģētu pārstāvjus darba grupai, kurā varētu vērsties dažādas organizācijas un izteikt savu viedokli. Grupas lēmumiem nebūtu juridiska spēka, un tā nenosaukšot prezidenta amata kandidātus, taču runātu par to, kādiem ir jābūt kandidātiem. 

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ir nolēmusi iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā bijušo Maskavas mēru Juriju Lužkovu, kurš vēlētos pārcelties uz dzīvi Latvijā un Latvijas vēstniecībai Krievijā iesniedzis lūgumu piešķirt uzturēšanās atļauju. Lūgumu Lužkovs pamato ar to, ka ieguldījis likumā noteikto summu – 200 000 latu – Rietumu bankas subordinētajā pamatkapitālā, viņam Latvijā piederot arī nekustamais īpašums. Saskaņā ar Lužkova izplatīto versiju viņš neesot nodomājis uzturēties Latvijā, un atļauja esot nepieciešama tādēļ, lai varētu brīvi pārvietoties Šengenas valstīs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu