Miris prominentais ASV diplomāts Ričards Holbruks • IR.lv

Miris prominentais ASV diplomāts Ričards Holbruks

16
AFP/LETA

Holbruks par spēju karojošos līderus nosēdināt pie sarunu galda iemantoja iesauku "Buldozers"

Pirmdien slimnīcā 69 gadu vecumā pēc aortas plīsuma operācijas miris ASV diplomāts Ričards Holbruks, kurš spēlējis būtisku lomu vairāku pasaules konfliktu risināšanā. Viņš bija viens no ASV Valsts departamenta augstāk stāvošajiem diplomātiem.

LETA/AFP atgādina, ka iepriekš Holbruks ieņēma augstus diplomātiskus amatus vairāku demokrātu prezidentu administrācijās, taču vislielāko ievērību viņš izpelnījies 1995.gada Deitonas miera līguma noslēgšanā, kas izbeidza Bosnijas karu. Par ieguldījumu Bosnijas kara apturēšanā Holbruks tika nominēts Nobela Miera prēmijai. Viņš strādājis arī diplomātiskajās misijās Vjetnamā un ANO.

Holbruks par viņa spēju stāties pretī karojošiem līderiem, lai nosēdinātu viņus pie sarunu galda, iemantoja iesauku "Buldozers".

ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijā viņš bija īpašais sūtnis Afganistānā un Pakistānā.

"Viņš bija patiesi unikāla personība, kuru atcerēsies par viņa nerimstošo diplomātiju, mīlestību pret valsti un miera veicināšanā," izteicies Obama.

Holbruks 1998.gadā kā ASV Valsts sekretāra vietnieks apmeklēja arī Latviju un tikās ar augstākajām valsts amatpersonām.

Komentāri (16)

andrisskrastins 14.12.2010. 08.57

Mēs, bez kara un konflikta izlutinātie, peldamies pašapmierinātības pilnā ASV kritikā, taču viņiem ir cilvēki, kuri ir spējuši apturēt konfliktus un izglābt simtiem cilvēku dzīvību. Jā, ir arī kļūdas, apzinātas vai neapzinātas, bet diplomātijas loma nākotnē tikai pieaugs, nevis samazināsies.

Šis cilvēks bija arī liels Baltijas valstu draugs, tāpēc visu cieņu.

+9
-1
Atbildēt

0

andrejs 24.02.2015. 11.22

Ņemot vērā Latvijas tiesību aktu, hierarhiju ir skaidrs, ka nekādi MK noteikumi nevar būt spēkā, jo tie LR tiesību aktu hierarhijā atrodas zem LR civillikuma.

—————————–

es par to jau sen biju padomājis. Likums nosaka, ka visa veida līgumsodi, uzrēķinātie procenti par kavējumu nedrīkst pārsniegt līgumā noteikto pamatsummu. Tātad, ja biļete maksā 1,17, tad sods maksimāli var būt kādi 11 centi.

Kurš bija tas ģēnijs, kas izdomāja šīs izmaiņas… atliek pabrīnīties.

+6
0
Atbildēt

0

DikembeSakamoto 24.02.2015. 02.26

Ušakova juristi sapinās meistarībā. Visi kas ir maksājuši sodu, dodas uz tiesu un prasa atdot samaksāto naudiņu, pie reizes palūdz nodrošinājumu – mantas apķīlāšanu, varbūt arī maksātnespēju, jo Rīgas satiksmei ir daudz saistību.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu