Ar LB sāks sarunas par vienoto atalgojuma sistēmu • IR.lv

Ar LB sāks sarunas par vienoto atalgojuma sistēmu

36
Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Valdība konceptuāli atbalsta arī centrālās bankas darbinieku algu iekļaušanu vienotajā atalgojuma sistēmā

Valdība pirmdien, skatot grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, atbalstīja priekšlikumu nākamgad sākt sarunas ar Latvijas Banku (LB) par tās darbinieku algu iekļaušanu vienotajā atalgojuma sistēmā.

Likuma grozījumi šobrīd paredz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) darbinieku, tiesnešu, prokuroru un Saeimas deputātu iekļaušanu vienotajā atalgojuma sistēmā, taču Saeimas deputāti rosinājuši arī LB iekļaut vienotajā atalgojuma sistēmā.

Valdība nolēma atbalstīt priekšlikumu, kas paredz līdz 1.martam izstrādāt likumprojektu par LB iekļaušanu vienotajā sistēmā un uzsākt konsultācijas ar LB par šo jautājumu. Tā kā likuma grozījumi paredzēs konsultēšanos ar LB, tad tās pārstāvji pirmdien valdības ārkārtas sēdē neiebilda par šādi formulētiem likuma grozījumiem.

Likuma grozījumi arī paredzēs, ka likumprojekts par LB iekļaušanu vienotajā atalgojuam sistēmā jāiesniedz Saeimā līdz 1.jūnijam.

Jau vēstīts, ka līdz ar nākamā gada budžeta projektu Saeima vienotā paketē skata arī grozījumus  Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz tiesnešu, prokuroru, Saeimas deputātu un FKTK darbinieku iekļaušanu vienotajā atalgojuma sistēmā. Līdz šim iebildumus pret šādu lēmumu pauduši tiesneši un LB pārstāvji. Tiesneši uzsver, ka viņu algu iekļaušana vienotajā atalgojuma sistēmā nenozīmē šā gada pavasarī pieņemtā Satversmes tiesas sprieduma zipildi, savukārt LB uzsver – ka bankas darbinieku algu iekļaušana vienotajā sistēmā apdraud iestādes neatkarību.

Komentāri (36)

edge_indran 09.02.2015. 17.51

——–

Šeku visa tā “Kremļa valdība”, kas Putina valdīšanas laikā neslikti uzdzīvojusi.

“Гайдаровский форум” 2015

https://www.youtube.com/watch?v=txD_wa3RjFc

“Совокупный капитал (сумма персональных богатств) богатейших людей России в 2014 г. оценивается в 481,15 млрд долл. (для сравнения: доходы федерального бюджета РФ в 2014 г. составляют 339 млрд долл.). Но ведь правы те, кто подчёркивает: под контролем сверхбогатых намного больший капитал, чем их личное богатство. Какой вывод из этого следует? Вывод, с которым очень хорошо коррелируют строки МАЯКОВСКОГО: «Ешь ананасы, рябчиков жуй…».

http://andreyfursov.ru/news/vyskochit_iz_lovushki/2014-11-27-382

0
0
Atbildēt

0

piziks 13.12.2010. 18.54

Easy, ne tas galvenais, vai Repše atstāja finministrijā par “vidēji” 14% lielākas algas, bet gan tas, kam tās paaugstinātās algas maksās Vilks? Vai atkal tiem pašiem, kas par iepriekšējām algām sataisīja pērnu dienesta auto nodotokli un naākamā gaad auto vispērējā stulbumnodokļa pamatus, kā arī, valstij masveidā nespējot neko uzlabot darba tirgū arī uz ierindas cilvēkiem pārvilķa veselu baru nodokļu, kas maksājami avansā. In teresanti, vai Vilks zina, no kurienes spēs nākamgad beku lasitāji laukos izvilkt Ls 30 par tiesībām/”patentu” cerēt mežā uz melleņu lasīšanu, utml.? (Starp citu vai nav dīvaini, ja mums nav inženieru un izgudrotāju, Latvija ranga pakaļgalā ar īstajiem patentiem/patentizgudrojumiem, toties finansu ministrijai 60 profesijas, kas tā alka pēc viņu patentiem, ka pirmajā pusgadā līdz 200 štukiem nesaalka?

0
0
Atbildēt

0

gita_binane 13.12.2010. 13.19

Ļoti daudz tiek dzirdēts par šo vienoto atalgojuma sistēmu, taču neesmu nekur redzējis ka tāda būtu kaut kur brīvi pieejama un apskatāma.

Uzskatu ka, piemēram, vadītājam kas atbildīgs par 10 cilvēkiem ar 500,000 Ls budžetu nav jāsaņemt tik pat cik vadītājam kas atbild par 100 vai vairāk cilvēkiem ar budžetu 10,000,000 Ls. Vai tiešām vienotā atalgojuma sistēma spēj šo problēmu veiksmīgi atrisināt? Ne velti ir teiciens, kas der visam neder nekam.

+2
-3
Atbildēt

2

    Ilze Nagla > gita_binane 13.12.2010. 14.17

    Atlīdzības likums. Un no tā izrietošie MK noteikumi un likumi.
    Tomēr tā sistēma ir pačakarēta izpildījumā, jo kontrole minimāla.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > gita_binane 13.12.2010. 15.36

    Saeimas iesniegtais priekšlikums: “Priekšlikums paredz, ka FKTK darbinieku mēnešalga tiktu pielīdzināta finanšu sektorā strādājošo atalgojumam. Atalgojums nedrīkstēs pārsniegt finanšu un apdrošināšanas jomās strādājošo vidējo atalgojumu, tam piemērojot koeficientu 4,95. Plānots, ka šī kārtība stātos spēkā no nākamā gada maija.” (Delfi)

    Manuprāt, tā ir laba atlīdzība! LB arī līdzīgi noteiks koeficientu, kas visticamāk būs lielāks!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu