Paziņo par naftas pārvietošanu uz rezervuāru • IR.lv

Paziņo par naftas pārvietošanu uz rezervuāru

29
Lauris Nagliņš, LETA

"LatRosTrans" pēc naftas izsūknēšanas un iztīrīšanas carulēs pildīs slāpekli

Sākta Latviju šķērsojošā maģistrālā naftas cauruļvadā esošās naftas pārvietošana uz rezervuāru, šādu paziņojumu izplatījis cauruļvada īpašnieks "LatRosTrans" (LRT), vēsta aģentūra BNS.

Procesa ietvaros cauruļvadā gadiem stāvējusī nafta pēc tā iztīrīšanas tiks aizvietota ar videi draudzīgāku pildījumu – slāpekli. Šie tehniskie darbi tiek veikti, lai nākotnē būtu iespējams atjaunot cauruļvada darbību.

LRT naftas cauruļvadu nākotnē būs iespējams izmantot naftas un naftas produktu, bet vajadzības gadījumā arī gāzes transportēšanai, tādējādi nodrošinot Ventspils iedzīvotājus ar gāzes padevi.

Laikraksts "Dienas Bizness" iepriekš vēstīja, ka, izsūknējot bufernaftu, Latvija var zaudēt naftas cauruļvadu uz Ventspili un pat teorētisku iespēju jebkad atjaunot naftas tranzītu pa cauruļvadu.

Jau ziņojām, ka 15.novembrī Valsts drošības dienestu vadītāji tikās ar premjerministru Valdi Dombrovski (“Vienotība”), kā arī vairākiem ministriem un pārrunāja tā dēvētās “tehniskās degvielas” izsūnēšanu no Ventspils-Polockas naftas vada. Pēc Ir.lv rīcībā esošās informācijas tika pārrunāta atklātībā nonākusī informācija, ka Latvija var zaudēt naftas cauruļvadu uz Ventspili un pat teorētisku iespēju jebkad atjaunot naftas tranzītu pa to.

Kompānija "LatRosTrans" ir naftas un tās produktu maģistrālo cauruļvadu īpašniece un operatore Latvijas teritorijā. 66% kompānijas pamatkapitāla pieder "Ventspils naftai", 34% – "Transņefteprodukt".

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu