Laikraksts: apdraudēta VN pārdošana • IR.lv

Laikraksts: apdraudēta VN pārdošana

13
Žogs ap LK ēku pilnsapulces dienā. Autore: Nora Krevneva, F64
Indra Sprance

LK pilnsapulces izgāšanās liecinot par šķēršļiem vērienīgajam darījumam

Pagājušās piektdienas notikumi ar “Latvijas kuģniecības” (LK) neveiksmīgo akcionāru sapulci liecina ne vien par jauna akcionāru kara sākšanos, bet arī apdraudējumu viena akcionāra “Ventspils nafta” (VN) plānotajai pārdošanai, pirmdien vēsta laikraksts “Dienas Bizness” (DB).

Atsaucoties uz neoficiālu informāciju, laikraksts ziņo, ka piektdienas notikumi var apdraudēt “Ventbunkera” un līdz ar to arī VN un LK pārdošanas darījumu, par kuru iepriekš bija vienojušies visi iesaistītie akcionāri. Pie iemesliem tiek minēts fakts, ka iespējamie pircēji – Krievijas kompānijas – varētu neatbalstīt darījumu, ja valdībā darbosies partija “Visu Latvijai!”.

Jau vēstīts, ka nenotikušajā akcionāru sapulcē bija plānots samazināt padomes locekļu sakitu, kā rezultātā amatu, iespējams, zaudētu līdzšinējais padomes riekšsēdētjs, ekspremjers Māris Gailis, kurš ilgstoši saistīts ar Ventspils mēra Aivara Lemberga ietekmi. Ir.lv sadarbībā ar pietiek.com jau rakstīja, ka LK valde arvien ir Lemberga rokās, un šis uzņēmums, iespējams, ir viens no pēdējiem Ventspils mēra legālajiem ienākumu avotiem.

DB norāda – nevar izslēgt, ka arī nākamā LK akcionāru kārtējā un ārkārtas pilnsapulce 17.decembrī, kurā plānots apstiprināt ne vien gada pārskatu, bet arī pārvēlēt padomi, varētu tikt traucēta.

Jau vēstīts, ka 8.oktobrī nenotika kārtējā LK akcionāru pilnsapulce, jo uz to nebija ieradušies ne VN pārstāvji, ne citi akcionāri. Savukārt, lai klātienē pateiktu, ka sapulce nenotiek, bija ieradušies vien LK pārstāvji, par kuru drošību gādāja vairāki apsardzes darbinieki. Sapulces dienā LK biroja ēka Rīgā, Elizbetes ielā 1, bija nožogota ar drošības žogu, to ielenca apsardzes firmas automašīnas. Tā Latvijas jaunāko laiku vēsturē ir nepieredzēta atšķirīgu biznesa interešu sadursmes izpausme.

Komentāri (13)

anita_meistere 11.10.2010. 11.51

“Krievijas kompānijas – varētu neatbalstīt darījumu, ja valdībā darbosies partija “Visu Latvijai!””

lielāku paranoju grūtāk iedomāties.

+1
0
Atbildēt

0

designhouse.lv 11.10.2010. 13.03

Redaktoru studijā!!!
“…locekļu sakitu,”
“…padomes riekšsēdētjs”

Bet kā jau minēju, iedomāsimies situāciju, plašākā mērogā – premjers ir Godmanis un vēlēšanu dienā ap visiem vēlēšanu iecirkņiem valstī ir apjozti melni žogi un tajos neļauj iekļūt visādi apsardzes darbinieki. Un vara paliek tā pati!

Šķiet, ka te kādam vajadzētu rīkoties!

+2
-1
Atbildēt

0

Ilziiiic 11.10.2010. 11.44

maita, Soross!!!

+2
-1
Atbildēt

2

    Janka, Janic > Ilziiiic 11.10.2010. 12.37

    … neee, šakaļi…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 11.10.2010. 11.46

    domāju….
    kā Lembis Sorosu varētu šeit iepīt?
    baigi prasās, bet neiederās…tomēr puikam tak fantāzija laba

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu