Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

 

10.Saeimas vēlēšanās 2.oktobrī Vienotība ieguva 33 deputātu vietas, Saskaņas centrs – 29, Zaļo un Zemnieku savienība – 22, bet Par labu Latviju! un Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK – katra pa astoņām deputātu vietām Saeimā. Par Vienotību nobalsojuši 301 424 vēlētāji jeb 31,22%, par SC – 26%, par ZZS – 19,7%, par VL-TB/LNNK – 7,7%, bet par PLL – 7,65% balsstiesīgo vēlētāju. Valsts prezidents Valdis Zatlers sarunas ar Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem par valdības veidošanu plāno sākt 15.oktobrī.

Saeimas Saskaņas centra frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs nosūtījis vēstuli Satversmes aizsardzības biroja direktoram Jānim Kažociņam, kurā sūdzas par Francijas vadošajā laikrakstā Le Monde publicēto rakstu Pretizlūkošana atmasko Krievijas ietekmes līdzekļus. Rakstā minēts, ka Krievija atbalsta Latvijā «Trojas zirgu», kura mērķis ir Latvijā radīt VDK republiku, līdzīgu tai, kas jau pastāv Krievijā. Šim darbam nozīmēts desmits Krievijas vēstniecības darbinieku, un to finansē lielie uzņēmumi. Turklāt rakstā minēti konkrēti fakti par Krievijas valdības finansējumu, lai atbalstītu atsevišķas Latvijas partijas. No minētās publikācijas nepārprotami izriet, ka ir apdraudēta Latvijas kā valsts neatkarība, norāda Urbanovičs un lūdz veikt pasākumus, lai pārbaudītu informāciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu