Zatlers aicina jauno Saeimu uzlabot politisko kultūru • IR.lv

Zatlers aicina jauno Saeimu uzlabot politisko kultūru

29
Mārtiņš Zilgalvis, F64

"" "" Prezidents konsultācijas ar partijām par premjera kandidātu sāks tuvāko nedēļu laikā

Valsts prezidents  Valdis Zatlers apsveicis visus jaunievēlētos 10.Saeimas deputātus un novēl tiem nākamajos četros gados, strādājot Latvijas valsts un tautas labā, saglabāt ciešu saikni ar saviem vēlētājiem, kas, viņaprāt, vēlēšanu dienā, bija īpaši izteikta, teikts prezidenta paziņojumā dienu pēc vēlēšanām. Jauno Saeimu viņš aicina uzlabot politisko kultūru Latvijā.

Jāatgādina, ka šobrīd zināmi tikai provizoriskie vēlēšanu rezultāti, un Centrālā Vēlēšanu komisija vēl nav saskaitījusi plusus un svītrojumus biļetenos, kas nozīmē, ka nav vēl zināmi to deputātu vārdi, kam vēlētāji uzticējuši Saeimas deputāta mandātu.

Zatlers atgādina, ka šogad pirmo reizi Saeimas vēlēšanās vairs nav pieļauts tā saucamais lokomotīvju princips un deputātu kandidātiem bija jāvelta lielāks darbs savos vēlēšanu apgabalos. Zatlers uzskata, ka, pateicoties jaunajai vēlēšanu sarakstu kārtībai, vēlētājiem Saeimas deputāti būs tuvāki un sasniedzamāki. Tā būšot labāka iespēja prasīt no parlamentāriešiem atbildību par saviem darbiem.

Zatlers jaunos deputātus aicina uzlabot politisko kultūru valstī un "nenogurstoši" pildīt savus tautas priekšstāvja pienākumus valsts politiskās un ekonomiskās konkurētspējas palielināšanas vārdā.

Valsts prezidents konsultācijas ar 10.Saeimā ievēlēto partiju līderiem par Ministru prezidenta kandidātu sāks tuvāko nedēļu laikā.

Komentāri (29)

Edzs 04.10.2010. 13.14

“…Zatlers jaunos deputātus aicina uzlabot politisko kultūru…”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nu ja, tas ir isti laika, – te nak tadi kas sitis ar kurpem pa galdu.

0
0
Atbildēt

0

Jānis Blumbergs 04.10.2010. 13.03

jāuzmanās, ka nesanāk otrādi… Bet visi kādreiz sāk — lai izdodas!

0
0
Atbildēt

0

ritvars_kl 04.10.2010. 05.17

G.O.(nedaudz filozofs un veselumdomātājs). Nenosaukti eksperti vēlēšanu rezultātu nosaukuši kā balsojumu par stabilitāti nevis par pāŗmaiņām. Taču vai saglabāsies stabilitāte sabiedrības pirmsvēlēšanu prasījumā pēc pārmaiņām politiskajā domāšanā? Tagad dažādu notikumu un politisko ziņu būs tik daudz ka (nevienam) vairs nebūs laika domāt. Medijiem būs pilni grozi ar jaunumiem. Tikai vai pēc laika, kad notikumu plūdi būs beigušies, budžets pieņemts un sāksies svētku apsveikumi, vai neatjēgsimies ka turpat vien vēl esam kur bijām ? ? ?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu