Zemgali no PLL Saeimā varētu pārstāvēt vienīgi Šķēle • IR.lv

Zemgali no PLL Saeimā varētu pārstāvēt vienīgi Šķēle

18
Andrejs Strokins, Lauris Nagliņš, F64

TP dibinātājs Zemgalē startēja kā opozicionārs Ēlertei no ''Vienotības''

Provizoriskie 10.Saeimas vēlēšanu rezultāti liecina, ka apvienība „Par labu Latviju” Zemgalē ieguvusi tikai vienu parlamentārieša mandātu. Ar pirmo numuru šajā reģionā startēja Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle. Viņš balotējās Zemgalē, jo tur sevi pieteica bijusī laikraksta „Diena” redaktore Sarmīte Ēlerte. Viņas pārstāvētā „Vienotība” Zemgalē ieguvusi tiesības uz sešiem mandātiem Saeimā.

Līdz šim saskaitītie plusi un svītrojumi biļetenos liecina, ,ka Ēlerte no zemgaliešiem saņēmusi 7667 plusu, lai gan 4394 balstiesīgo viņu no saraksta arī svītrojuši. Vēl vairāk nekā septiņi tūkstoši Ēlertei nav pievilkuši ne krustiņu, ne svītrojuši, bet ir balsojuši par viņas pārstāvēto politisko spēku.

Savukārt Šķēli Zemgalē ar krustiņu biļetenos atbalstījuši 2365 balsstiesīgo, bet svītrojuši 838. Neko iepretim Šķēlem nav ievilkuši 735 vēlētāju, kas nobalsoja par PLL.

Atgādinām, Šķēle izlēma startēt vēlēšanās Zemgales apgabalā, jo tur sevi pieteica bijusī laikraksta „Diena” galvenā redaktore Ēlerte. “Tā ir mana apzināta izvēle, lai gan man daudz vieglāk būtu kandidēt Vidzemes apgabalā, kur mums ir milzīgs atbalsts, bet Ēlertes kundze kandidē Zemgalē un man šķiet, ka šajās vēlēšanās ir svarīgi daudzus jautājumus man ar viņu izdebatēt publiski,” jūlija vidū intervijā LNT „900 sekundēm” sacīja Šķēle.

Zemgali parlamentā pārstāvēs arī divi deputāti no "Saskaņas centra", pieci no ZZS un viens no „Visu Latvijai” –„Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Komentāri (18)

Aivars Krauklis 03.10.2010. 21.41

Savickis no PLL tusiņa televīzijā dziļā izmisumā lamā vēlētāju – muļķi neesot sapratuši, kas notiek un par ko jābalso. Piekrītu – ja vēlētājs būtu gudrāks, PLL ar visu Šķēli paliktu aiz borta pie sociķiem un varētu iet palīgā Daugavas racējiem.

+27
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 03.10.2010. 21.37

Es nespēju noticēt, ka Latvijā ir kaut viens, kas spēj neskatīties uz Šķēli kā uz valsts izzadzēju, bet izrādās, ka tādu ir 2 tūkstoši. Neticami. Viņš “ir atgriezies, lai strādātu” – par vismazāk pārstāvētās partijas deputātu opozicionāru. Ceru, ka deputāta imunitāte viņu nepaglābs.

+18
-2
Atbildēt

0

Agnese Lûse 03.10.2010. 23.29

Man patiess prieks par Elerti !
Atliek tikai vēlēt spēkus un ticību viņai ;)

+12
-1
Atbildēt

2

    kristineim > Agnese Lûse 04.10.2010. 00.13

    kā caur adatas aci: 5. no 6

    0
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > Agnese Lûse 04.10.2010. 08.35

    Tornado, vai droši zini, ko Ēlerte grib un var izdarīt ar to savu spēku un ticību?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu