Kristovskis par saprātīgo minimumu valdībā • IR.lv

Kristovskis par saprātīgo minimumu valdībā

21

Solvita Āboltiņa nepieļaušot Kalvīša kļūdu un runās ar SC

Apvienības "Vienotība" pārstāve Solvita Āboltiņa uzsver, ka jaunās valdības veidošanas procesā noteikti būtu jārunā arī "Saskaņas centru" (SC) un nedrīkst pieļaut Aigara Kalvīša valdības kļūdu, kas parlamentu sadalīja divās karojošās nometnēs. Tā viņa sacīja svētdienas rītā LNT raidījumam „900 sekundes”.

SC panākumi vēlēšanās ir ievērojami un to, pēc Āboltiņas vārdiem, nedrīkst neņemt vērā. "Ar "Saskaņas centru" ir jārunā," BNS citē Āboltiņas teikto televīzijā. Viņa arī sacīja, ka plānots runāt arī ar apvienības "Par labu Latviju" pārstāvjiem, taču netieši norādīja, ka šīs apvienības iesaistīšana valdības darbā ir maz ticama.

Arī "Vienotības" līderis Kristovskis intervijā svētdienas rītā Latvijas Televīzijā uzsvēra, ka politikā ir jāsadarbojas vienmēr un jārunā pat ar ienaidnieku. Nav šaubu, ka to mēs darīsim, viņš teica, jautāts par SC. Tomēr, pēc viņa vārdiem, būtu dīvaini, ja Vienotība sāktu sarunas ar Saskaņas centru un nerunātu ar "Visu Latvijai – Tēvzemei un Brīvībai /LNNK" un Zaļo un zemnieku savienību, kas ir esošajā koalīcija.

„Lai vai kādam varētu šķist dīvaini rezultāti, tomēr tā vai citādi esošā koalīcija saņēmusi ievērojamu atbalstu konkrētu mandātu izteiksmē. Esošai koalīcijai jārunā pa priekšu,” viņš teica.

Kristovskis sprieda, ka nevar partijas salikt kopā vienā brīdī, tāpēc, ka tāds ir vēlēšanu rezultāts, ja iepriekš partijas vienu otru apkarojušas. Vērtības esot tās, par kurām jācīnās.

„Politikā ir tā – kas ir par maz, ir slikti, bet, kas par daudz, arī ir slikti. Ir saprātīgais minimums, kurā valdībai var optimāli strādāt. Ja veidotu koalīciju, kurā ir 90% mandātu un 10% paliek ārpusē, mēs varam iedomāties, kāds tas būtu darbs. Tas nebūtu mērķtiecīgs darbs, būtu liels balasts.”

Komentāri (21)

buchamona 03.10.2010. 11.01

Vakar, klausoties Krustpunktā kā Kristovskis “debatē” ar Līdaku, nopriecājos, ka viņu izsvītroju no vēlēšanu biļetena. Izklausījās, ka srunājas divi nesamierināmi pretinieki, bet ne nākošās koalīcijas partneri. Ja Vienotībā ir daudz cilvēku ar šādām ambīcijām, apvienība zaudēs savas pozicijas Saeimā.

+9
0
Atbildēt

2

    astra_ozo > buchamona 03.10.2010. 12.29

    Pabriks un Štokenbergs ir šādi smukās frizūras bruņinieki. Būs traki, ja tieši šie bijušie TP vadošie darboņi būs iekļuvuši Saeimā, bet daudzi Latvijas patrioti, kas arī ir Vienotibas sarakstā nebūs ievēlēti.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > buchamona 03.10.2010. 11.13

    Kristovskis ir tāds ” gorbunova frizūras” mūsdienu variants :)Ar vīrišķo šarmu savāc savu daļu balsu, par ko paldies viņam, bet tas arī apmēram viss.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

mary75 03.10.2010. 12.41

“Saprātīgais minimums” būtu V bez Kristovska.

+8
0
Atbildēt

0

mxblack 03.10.2010. 11.04

Lai nu kā, galvenais ir tas ka ir uzvarējis veselais saprāts. Kuģis ir kapteinis arī, nu ir jāsavāc atbilstoša komanda un uz priekšu. Bet galvenais ir tas, ka nu vairs komandai nebūs jakaro ar dažādām nodevībām no augšas, jo ir nomainījusies visa rēdereja. Tagad viss ir atkarīgs, kādu kursu tā uzņems , kurp liks šo kuģi stūrēt. Manuprāt nekavējoties būtu jāpieņem antimafijas likums un citi tie likumi, kuri patiešām ļautu izbeigt valsts izlaupīšanu, sodīt vainīgos un tos padarīt par “politiskajiem līķiem”. Tāpat ir jāievieš atceltais likums par partiju valžu locekļu ienākumu deklarēšanu, kā arī nulles deklarācijas nākotnē. Mūsu valsts ir cietusi no zagļiem daudz smagāk par citām pasaulē, tāpēc ir jābūt galēji stingriem likumiem lai to izbeigtu.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu