Ušakova padarītais • IR.lv

Ušakova padarītais

4
Andrejs Strokins, F64
Ieva Alberte

VĒLĒTĀJS. Diāna Ostroumova, psiholoģe, patlaban bezdarbniece. Drīzumā pārcelsies uz Lielbritāniju

Skatīties ziņas ir nomācoši – nogriež, samazina. Vērot politiskos procesus nerodas ne mazākās vēlmes, – saka Diāna. Latviešu valodu viņa pārvalda labi – strādājusi par psiholoģi un policijā. Ar valodas jautājumu, Diānasprāt, politiķi priekšvēlēšanu kampaņās manipulē nevietā. Tas notiekot katrās vēlēšanās, tāpēc jau apnicis. Satiksmes ministra Kaspara Gerharda nerunāšanu krieviski TV5 raidījumā Diāna dēvē par balsu vākšanu. «Izdevās. Tika pamanīts. Iepriekš tādu Gerhardu nezināju. Viņš raidījumā izskatījās muļķīgi. Jo vairāk valodu zini, jo labāk izskaties.» Piemēram, krievu partiju priekšvēlēšanu bukleti gan esot abās valodās. «Mēs visi dzīvojam Latvijā, jābeidz dalīt krievos un latviešos.»

Diāna smej, ka no politikas neko nesaprotot, taču nav bijis divu domu, ka vēlēt jāiet. Uz to vēl pamudinājusi kāda skrejlapa pastkastē, kas vēstījusi – ja nebalsosi, tavā vietā to izdarīs cits. Iepriekšējās vēlēšanās Diāna balsoja par «bitēm» jeb apvienību Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā. «Šogad balsošu par Saskaņu.» Diāna atklāj, ka vienubrīd domājusi balsot par Šleseru no partiju apvienības Par labu Latviju! Kad par to ieminējusies mammai, viņa paskaidrojusi, kāpēc par PLL nebalsotu – Šķēles dēļ. Pietiekot zagt.

«Nepatīk, ka politiķi ir uzbarojušies,» Diāna saka, ka politikā vēlas redzēt jaunus, sportiskus cilvēkus. «Man vienalga, kāda partija pie varas, lai tikai strādā.» Diāna novērtē politiķus, kuri dara, piemēram, tandēmu Šlesers un Ušakovs. Kopš pašvaldību vēlēšanām Rīga esot kļuvusi sakoptāka, pilna ar tūristiem. «Dēla bērnudārzā beidzot ir jauni logi un rotaļu laukumi.» Uz iebildi, ka SC līdz šim ar darbiem nav izcēlušies un Ušakovs šajās vēlēšanās nekandidē, Diāna atbild, ka, cerams, viņa partijas biedri būs līdzvērtīgi un padarīs daudz. «Nostrādāja arī reklāma – ja tajās nebūtu Ušakova, varbūt arī nebūtu tik pārliecināta.» Vēlēšanu biļetenā viņa konkrētiem cilvēkiem krustus neliks, arī ārā nesvītros.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu