Brīnumlauks atmatā • IR.lv

Brīnumlauks atmatā

5
Pauls Raudseps

Par 9.Saeimas gadiem esam samaksājuši milzīgu skolas naudu

Pirms domāt par nākotni, par tepat jau klāt esošajām vēlēšanām, par partiju solījumiem un nākamajai Saeimai un valdībai darāmajiem darbiem, apstāsimies un mēģināsim saprast, ko esam iemācījušies šīs aizejošās, 9.Saeimas laikā par ekonomiku un tās likumsakarībām. Ja nemācāmies no citu kļūdām, tad vismaz būtu jācenšas kaut ko saprast pašiem no savējām, un, tā kā par šo mācību stundu esam samaksājuši milzīgu skolas naudu, būtu vislielākā mērā izšķērdīgi no tās negūt vismaz kādu kripatiņu dzīves gudrības.

Pirmā mācība: Paļauties uz brīnumu ir kaitīgi.

Kopš 80.gadu beigām Latvija ir pieredzējusi vienu politisku brīnumu pēc otra: neatkarības atgūšanu tikpat kā bez asinsizliešanas; Padomju Savienības sabrukumu un Krievijas armijas izvākšanu no mūsu zemes; iestāšanos NATO un Eiropas Savienībā. Pēc šiem notikumiem nebija pārsteigums, ka daudzi ticēja: mēs ar savu mazo, atvērto, dinamisko ekonomiku panāksim un apdzīsim resnos, kūtros rietumeiropiešus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu