Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Šīsvasaras karstuma vilnis ir briesmīgākais Krievijas 1000 gadu pastāvēšanas vēsturē, atzinis Krievijas meteoroloģiskais dienests. Jūlijā un augustā Krievijā tika reģistrēti temperatūras rekordi, bet pēdējās dienās Maskava ietīta ugunsgrēku dūmu smogā un divkārt pieaugusi mirstība. Karstuma vilnis izraisījis nacionāla apmēra katastrofu, kas ietekmējusi visas dzīves jomas. Tas izpostījis 10 miljonus hektāru lauksaimniecības zemes, un valdība izsludinājusi aizliegumu eksportēt labību. Pirmdien Krievija oficiāli lūdza Latvijas palīdzību mežu ugunsgrēku dzēšanā.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs piedāvā pārdēvēt miliciju par policiju. Sapulcē ar miličiem viņš atgādināja, ka tiesībsargājošās struktūras par miliciju sauc kopš Oktobra revolūcijas, tādējādi uzsverot to saistību ar tautu, strādniekiem un zemniekiem. Struktūru darbinieki bija «kārtības sargi ar uzplečiem». «Mums ir vajadzīgi profesionāli cilvēki, mums ir vajadzīgi līdzstrādnieki, kas strādā efektīvi, godīgi, saskaņoti.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu