Lidosta: “airBaltic” parāds pieaudzis vēl par teju miljonu • IR.lv

Lidosta: “airBaltic” parāds pieaudzis vēl par teju miljonu

24
Jānis Saliņš, F64

Lidosta klaji diskriminē “airBaltic”, paziņojis Fliks

Rīgas lidosta vēršas tiesā ar prasības papildinājumu par 3,4 miljonu latu parāda piedziņu no nacionālās aviokompānijas “airBaltic”, vēsta LETA. Kopš pirmo reizi jūlijā lidosta vērsās tiesā par parāda piedziņu par vairāk nekā 2,5 miljoniem latu, “airBaltic” nav veikusi nevienu maksājumu un parāds pieaudzis līdz 3,4 miljoniem latu, skaidro lidostā.

Kā norāda lidostā, "airBaltic" parādsaistības par dažāda veida saimnieciskajiem līgumiem pret lidostu "Rīga" ir veidojušās no 2009.gada beigām,

Lidosta lūgusi tiesu arī noteikt prasības nodrošinājuma līdzekli, apķīlājot tos maksājumus, kuri pienākas "airBaltic" no trešajām personām, naudas līdzekļus kredītiestādēs un citās finanšu institūcijās.

Lidosta uzsver, ka "prasības iesniegšana tiesā ir nepatīkams un ārkārtas solis, lai aizstāvētu uzņēmuma un akcionāra – valsts – intereses". Sarunas par parādsaistību dzēšanu esot bijis ļoti sarežģīts process un jebkādas vienošanās no "airBaltic" puses tiekot pārkāptas.

Fliks paziņojumā medijiem atkārtoti uzsver, ka “airBaltic” nav un nebūs pieņemams, ka lidosta klaji diskriminē “airBaltic”.

“Mēs atbalstām vienlīdzīgas konkurences nosacījumus lidostā visām aviokompānijām. Kopš pagājušā gada novembra starptautiskā lidosta Rīga ir vairākkārt palielinājusi maksu “airBaltic”, lai nosegtu zaudējumus, ko rada līgums ar “Ryanair”. Ir absurdi, ka Latvijas valstij daļēji piederošs uzņēmums maksā divreiz vairāk nekā kāda īru kompānija,” teikts paziņojumā.

Fliks norāda, ka ““airBaltic” mērķis nav panākt, lai “Ryanair” maksā vairāk: “Mēs esam gatavi jebkurā brīdī ar starptautisko lidostu Rīga noslēgt līgumu ar tādiem pašiem privileģētiem nosacījumiem, kādi piešķirti lidsabiedrībai “Ryanair””.

"airBaltic" jūlija beigās vērsusies tiesā ar gandrīz sešu miljonu latu prasību pret lidostu, jo tā nav sniegusi konstruktīvus priekšlikumus par vienlīdzīgas konkurences nosacījumiem lidostā visām aviokompānijām, atgādina LETA.

Komentāri (24)

disassociative 11.08.2010. 14.45

Skandāls pēc skandāla par Air Baltic, bet Fliks vēl joprojām stūrē kuģi!? Varbūt beidzot tiešām Gerhardam vajadzētu prasties un rīkoties?

+13
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 11.08.2010. 15.37

Ok, par šito Gerhardam ir jālido. Atļaut juristiem dzīrot par valsts naudu ir jāizbeidz. Abu uzņēmumu prasības ir vienkārši smieklīgas un uzpūstas (it īpaši AirBaltic pretprasība par 6 milijoniem). Šķiet, ka kāds grib tiesvedības rezultātā no valsts izplēst naudu.

+10
0
Atbildēt

1

    disassociative > andrisskrastins 11.08.2010. 15.51

    Jālido ir Flikam, aiz viņa var izlidot arī Gerhards. Bet Fliks pa priekšu jāpalaiž.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

putekliic 11.08.2010. 15.28

Patiesībā arvien vairāk rodas aizdomas, ka airBaltic būs vēl viens mūsu “Parex”. Zīmola notirgošana vēl tikai pastiprina šīs bažas.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu