Kalnmeiers apstiprināts par jauno ģenerālprokuroru • IR.lv

Kalnmeiers apstiprināts par jauno ģenerālprokuroru

20
Indra Sprance

Jaunievēlētais ģenerālprokurors arī solīja vērtēt atcelto apsūdzību lietas

54 deputātiem balsojot par, 25 pret un 12 atturoties, Saeima pirmdien slēgtā balsojumā par jauno ģenerālprokuroru ievēlēja līdzšinējo virsprokuroru Ēriku Kalnmeieru.

Kalnmeiers pēc balsoja pauda gandarījumu par rezultātu, norādot, ka tikšanās ar Saeimas frakcijām nebūt nebija viegla. “Es nevaru teikt, ka frakcijās bija viegla pastaiga,” sacīja Kalnmeiers. Viņš arī pauda, ka viņa pirmais darbs būs virsprokuroru darba kvalitātes uzlabošana, perspektīvā domājot arī par mācību programmām un lekcijām. Jaunievēlētais ģenerālprokurors arī solīja vērtēt prokuratūras pieļautās kļūdas, tostarp attcelto apsūdzību lietas. “No kļūdām ir jāmācās – gan no svešām, gan no savējām.” Kalnmeiera pirmā dabra diena jaunajā amatā būs jau pirmdien.

Saeima aprīļa vidū pirmo Augstākās tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča virzīto kandidātu uz ģenerālprokurora krēslu – līdzšinējo šī amata pildītāju Jāni Maizīti – daudziem par pārsteigumu neapstiprināja amatā, atgādina BNS. Savukārt aptuveni divus mēnešus vēlāk Bičkovičs ģenerālprokurora amatam izvirzīja prokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokuroru Ēriku Kalnmeieru.

Kalnmeiers 1987.gadā absolvējis Latvijas Universitāti tiesību zinātņu specialitātē, bet 2004.gadā viņš ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē. Prokuratūrā viņš darbojās līdz 1993.gada nogalei, kad pievērsās advokatūrai, taču 2000.gadā atkal atgriezās prokuratūrā, liecina BNS arhīvs.

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu