Visdrīzāk Parex „labo” banku vadīs Jākobsons • IR.lv

Visdrīzāk Parex „labo” banku vadīs Jākobsons

26
Rūta Kalmuka, F64

Melngailis pēc restrukturizācijas bankā vairs nevēlas darboties

Visticamākais, jauno banku, kura tiek veidota restrukturizējot Parex banku, vadīs līdzšinējais Parex bankas padomes priekšsēdētājs Juris Jākobsons, svētdienas vakarā informēja Latvijas Televīzijas raidījums „De facto”. Jākobsons intervijā „De facto” norādīja, ka šādam piedāvājumam piekristu.

Jākobsons vairāk nekā 15 gadus strādājis dažādās bankās, bijis viceprezidents Vācijas Vereinsbank Rīga un SEB bankā, vadījis UniCredit Bank, atgādina raidījums.

Jaundibināmās bankas valdē bez Jākobsona būs vēl divi pašreizējie Parex bankas valdes locekļi – Valters Ābele un Guntis Beļavskis, „De facto” apstiprināja Privatizācijas aģentūrā, kurai valdība uzdevusi izveidot jauno banku.

Jauna vadība tiek meklēta arī Parex bankas otrai daļai jeb tā saucamajai sliktajai bankai. Nils Melngailis, kurš tagad vada nesadalīto Parex, pēc restrukturizācijas bankā vairs nevēlas darboties. Šī vadītāja meklēšanā iesaistīta arī personāla atlases kompānija un kandidāti tiek meklēti pat ārzemēs. Tieši no sliktās bankas vadītāja būs atkarīgs, cik daudz naudas valstij izdosies atgūt, uzsver „De facto”.

Lai varētu saņemt jaunās bankas licenci, sestdien Privatizācijas aģentūra ir iesniegusi dokumentus Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK). Lai jaunā banka varētu sākt strādāt, 1.augustā, kā plānots, tad jau 1.jūlijā šai licencei ir jābūt. FKTK biroja vadītāja Anna Dravniece atturas šobrīd prognozēt, vai izdosies visu izdarīt līdz 1.jūlijam, norādot, ka uz valsts jaundibināmo banku attiecas pilnīgi visas tās pašas prasības, kas uz jebkuri citu banku, kas vēlas saņemt licenci.

.

Komentāri (26)

::Vai cis :: 20.06.2010. 20.58

Interesanti būtu izlasīt Melngaiļa pamatojumu tam, ka viņš vairs nevēlas darboties. Protams, viens no iemesliem varētu būt atalgojuma samazināšana, bet vai tas ir vienīgais?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu