Lembergs Ventspilij grib savu valūtu • IR.lv

Lembergs Ventspilij grib savu valūtu

56
Foto: Evija Trifanova, LETA

Smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs nāk ar jauniem solījumiem pašvaldības identitātes stiprināšanai

Ventspilī tiks ieviesta sava valūta “venti”, ar ko būs iespējams reāli norēķināties. Tāpat Ventspilij tikšot atvērtas sūtniecības ārvalstīs un realizēti citi koncepcijas “valsts valstī” pasākumi, šodien iknedēļas preses konferencē Ventspils domē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”), ziņo aģentūra LETA.

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) Lemberga ieceri Ventspilī ieviest savu norēķinu valūtu “ventu” uzskata par ” 1.aprīļa joku rudenī”. Vilks aģentūrai LETA norāda, ka tas nav likumīgs maksāšanas līdzeklis, jo Latvijā vienīgais maksāšanas līdzeklis ir lats. Tāpēc Vilks šo ieceri neuzskata par pietiekami nopietnu, lai komentētu valdības līmenī.

“Eiropa un pasaule ir Grieķijas defolta gaidās, līdz ar to zem liela jautājuma ir, vai eiro kā valūta pastāvēs vai arī Eiropas Savienības dalībvalstis atgriezīsies pie nacionālajām valūtām. Lats ir piesiets eiro. Līdz ar to, kas notiek ar eiro, tas notiek ar latu. Ņemot vērā šo situāciju, mēs Ventspilī ieviešam savu norēķinu valūtu – ventus,” informēja Ventspils mērs.

Lembergs atgādināja, ka Ventspilij jau ir sava himna un savs karogs. “Mums Ventspilī ir arī savs laiks – mēs esam par 33 minūtēm 34 sekundēm tuvāk Rietumeiropai nekā pārējā Latvija,” norādīja Ventspils mērs. Ventspilī jau daudzu gadu garumā tiek ievērota tradīcija, ka Jaunā gada salūts notiek pēc “vietējā” laika – 33 minūtes un 34 sekundes pēc pusnakts.

“Pienācis tāds brīdis, kad mēs atvērsim daudzās valstīs Ventspils sūtniecības, jo jārealizē aktīva ārējā politika, un es ceru, ka mūs atzīs visas pasaules demokrātiskā cilvēce. Preses konferencē, protams, runāsim arī par mūsu iespējām tikt uzņemtiem Apvienoto nāciju organizācijā un tamlīdzīgas lietas, tāpēc visi laipni lūgti piedalīties,” ar smaidu piebilda Lembergs.

Jau vēstīts, ka Aivaru Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem. Līdzās Ventspils mēram šajā lietā apsūdzēts arī viņa dēls Anrijs un Ventspils tranzītbiznesa menedžeris Sormulis. Visi apsūdzētie neatzīst viņiem uzrādītās apsūdzības.

 

Komentāri (56)

silvija_vitina 07.10.2011. 13.49

interesanti, šādas atklāsmes rodas pilnmēness vai tiesas sēdes dienas gaidās?

+15
-2
Atbildēt

1

    mārtiņš meiers_ > silvija_vitina 07.10.2011. 16.38

    Saprotot, ka triks ar kakla fiksatoru Londonā neies cauri, džeks sāk atstrādāt “nepieskaitāmības” metodi…
    :D

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

anita_brauna 07.10.2011. 14.10

miljards ventu būs viens lembis. sabiedriskais transports būs karietes, kurās būs iejūgti vienradži un pa Ventu brauks piparkūku kuģīši.

+14
-2
Atbildēt

0

dita ādmine 07.10.2011. 14.27

Aivar – saac ar veestnieciibas atveershanu Londonaa un pie reizes dodies beidzot uz tiesu!

+13
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu