Latvijai vajag savu enerģētikas apsēstību 5

Komentāri (5)

andrejs 12.09.2019. 16.09

“I’d be open to at least tasting it,”
——————–
Viņš varētu sākt ar savu māti.

+1
0
Atbildēt

0

Elektriķa dēls 12.09.2019. 13.39

Pievienojos !
Raksta ilustrācija manuprāt lieliski raksturo rakstā iezīmētās problēmas – Rīgā un tās reģionā ir radīta nevajadzīgi konkurējoša siltumapgādes sistēma, kur Rīgas Siltums konkurē ar Latvenergo un attīsta nevajadzīgas biokurināmā katlumājas, konkurējot vēl ar kādiem citiem tirgus dalībniekiem.
Savukārt enerģijas sadales sistēmā nenotiek loģiskā konsolidācija, piemēram elektroenerģijas un gāzes apgādes sistēmā !
Manuprāt tam pamatā ir politiķu nekompetence attiecīgajās jomās vai vēl sliktāk – apzinātā izdabāšana slēptām lobiju grupām šais nozarēs izvēloties “tirgotāja centrisko modeli” !

0
0
Atbildēt

0

kolpants 12.09.2019. 13.33

Mūsu tirgus ir kompakts, ar aktīvu konkurenci
Только почему-то после всех нынешних опытов по открытию рынка цена только растет. Вроде на бумаге все красиво-рынок откроем, конкуренция вырастет, цена упадет! А по факту все наоборот.

0
0
Atbildēt

1

    Elektriķa dēls > kolpants 12.09.2019. 13.48

    Tāpēc ka iepriekš atseviškas patērētāju grupas tika nepamatoti subsidētas – piemēram ja nemaldos Latvenergo veselus 18 miljonus “uzsauca” saviem patērētājiem piemērojot “starta tarifu” neatkarīgi no tā vai tam bija viens vai 10 pieslēgumi un vai tas bija mazturīgais vai miljonārs

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Jānis Lakijs 12.09.2019. 09.05

“Klimata glābēji” mūs grib pieradināt pie cilvēku gaļas ēšanas. Piemēram, Magnuss Sēderlunds no Stokholmas Ekonomikas augstskolas. Nepacietīgi gaidām, kurš no Latvijas “progresistiem” atsauksies šim ierosinājumam.
===
Last week, behavioral scientist Magnus Söderlund posed a controversial question at a seminar in Sweden: Can you imagine eating human flesh?
As global temperatures continue to rise, Söderlund said in a talk at the Gastro Summit in Stockholm, the consequences for agriculture could cause food to become more scarce, which might force humans to consider alternative forms of nourishment.
Those sources might include insects like grasshoppers or worms, but they could also include corpses, Söderlund said. By gradually getting accustomed to the taste of our own flesh, he added, humans might come to view cannibalism as less taboo.
Söderlund, a behavioral scientist at the Stockholm School of Economics, doesn’t research nutrition science or the economics of our global food supply. He studies psychological reactions, like the audible groan from attendees when they were asked whether they’d consider eating a corpse.
“I’d be open to at least tasting it,” Söderlund later told the State Swedish Television channel TV4.
https://www.businessinsider.com/cannibalism-eating-human-flesh-climate-change-2019-9

+2
0
Atbildēt

0