Sveiks lai dzīvo! • IR.lv

Sveiks lai dzīvo!

6
Nellija Ločmele

Ko jūs darījāt šajā aprīļa nedēļā pirms 14 gadiem? Es biju nesen atgriezusies no ceļojuma uz Japānu, un mēs ar kolēģiem laidām tautā žurnāla Ir pirmo numuru. Tas bija lieliski!

Visādi puskoka eksperti gan pareģoja, ka Ir nodzīvos knapi pusgadu līdz vēlēšanām. Viņi kļūdījās. Kopš tā laika Latvijā ir ievēlētas jau piecas Saeimas (viena arī atlaista — to pašu oligarhu dēļ, kuri iznīcināja arī Baltijas brīvās preses flagmani laikrakstu Diena), un šovasar atkal iesim pie urnām vēlēt kārtējos deputātus. Kas zina, varbūt kāds jaunietis, kam šīs būs pirmās vēlēšanas, bērnībā ir mācījies burtus, kopā ar vecākiem lapojot Ir.

14 gadi ir īss mirklis lielajam vēstures pulkstenim, bet būtisks laiks cilvēka un nesen atjaunotas valsts mūžā. Redakcijas komanda šos gadus ir godprātīgi strādājusi, lai kļūtu par uzticamu un interesantu ceļabiedru arvien sarežģītākā pasaulē. Pēdējos gados karš vēl vairāk saasina šo atbildību, tāpēc no sirds ceru, ka spējam būt jums noderīgi.

Starp citu, tajā Japānas braucienā pirms Ir iznākšanas biju templī un uz labu laimi izvēlējos lapiņu ar kādu no slavenā imperatora Meidzi vārsmām. Latviski tā skan: ​​«Kāds ir ātrs, cits ir lēns, bet vienmēr mērķi sasniegs tas, kurš ir patiess.» Man toreiz tā šķita gaiša bāka Ir tapšanā, bet patiesībā šis vēlējums der ikvienā pārbaudījumā. Ikvienā ceļā. Izņēmums nav arī lielais darbs pie austrumu robežas aizsarglīnijas, kur būtu nevis «jāapgūst» miljoni un jāpelna reitingu punkti, bet gan gudri un patiesi jāstiprina valsts drošība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu